Најновије

ШОКАНТНО: Слика српске цркве и мапа Косова нађени у Бин Ладеновом компјутеру!

Међу документима пронађеним у рачунару убијеног лидера терористичке Ал Каиде Осаме бин Ладена, које је објавила америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА), налази се фотографија Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици и мапа града.

Осама бин Ладен (Фото: Јутјуб)

Прегледом 470.000 фајлова обелодањених 1. новембра ове године на сајту ЦИА-е, "Политика" је пронашла мапу Косовске Митровице, као и фотографију Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици.
- Пронашли смо и банер на ком пише `Косово џихад - муслиманско истребљење косовских хришћана`, као и мапу Косова из доба Отоманског царства на којима су приказани Приштина и Вучитрн - наводи лист.
Претрагом интернета утврдили су да су мапа Косовске Митровице и фотографија цркве у том граду првобитно објављени на сајту Би-Би-Сија у тексту под насловом "Косовски Срби се суочавају са тешким одлукама".
Реч је о репортажи о животу у северном и јужном делу Митровице која је објављена 14. марта 2007. године, непуних месец дана после једностраног проглашења независности Косова.
Компјутер у коме се налазе ови фајлови, откривен је у акцији америчких специјалаца у којој је 2011. године убијен вођа Ал Каиде у Пакистану, а садржи више стотина хиљада фајлова са документима, видео-снимцима и фотографијама.
Пензионисани професор Универзитета у Београду и стручњак за антитероризам Милан Мијалковски рекао је за лист да је одавно познато постојање плана 2020. Ал Каиде у којем се Балкан пројектује као део будућег Калифата и да је вероватно отуда интересовање Бин Ладена за Косово и Метохију.
Према његовим речима, вишегодишње истраживање деловања терористичке Ал Каиде показало је да су њихови оперативци углавном прикупљали информације о местима на које претендују и на којима могу да постигну ефекат тероризма.
Прочитајте ОВДЕ како то Холивуд опет покушава да блати српске хероје?
Извор: Срна/Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пре пет година, Осама бин Ладен убијен је у нападу америчких специјалних снага у Пакистану. Тај се догађај сматра прекретницом у борби против Ал Каиде. Погледајте колики су сада утицај и моћ организације коју је предводио.

Бонус видео

Како је Осама Бин Ладен развијао своју политичку агенду у свом првом доласку у Пакистан 1981. године и како се син богате саудијске породице придружио герилама у Афганистану у борби против СССР-а и из тога израстао у страх и трепет целог света.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА