Најновије

РУСИЈА: Под командом генерала Сухеила, Сирија ће ускоро уништити ИД на истоку земље!

Сиријска војска ускоро ће потпуно ослободити територију на западној обали Еуфрата, што ће омогућити завршетак операције уништавања "Исламске државе" на истоку земље, саопштено је из руског Министарства одбране.

Генерал Сухеил Салман ел Хасан (Фото: Јутјуб)

"Снаге сиријске Владе под командом легендарног сиријског генерала Сухеила Салмана ел Хасана ће ускоро потпуно ослободити западну обалу Еуфрата, што ће омогућити уништавање остатка 'Исламске државе' у источној Сирији", наводи се у саопштењу.  
У саопштењу се каже да сиријске снаге, након ослобођења Абу Камала у сиријској покрајини Деир ез Зор, уз подршку Ваздушно-космичких снага Руске Федерације настављају успешну офанзиву дуж Еуфрата.  
"Као део планиране офанзиве, предвођене руским војним саветницима, сиријске снаге су у року од 24 часа од терориста потпуно ослободиле село Ел Кураја. Војска Сирије уз подршку руске војске наставља са операцијама протеривања и уништавања терористичких група на западној обали Еуфрата", додаје се у саопштењу руског министарства.  
Јединица сиријске војске под командом генерала Сухеила је одиграла значајну улогу у ослобађању градова Алеп, Деир ез Зор, Мајадин и Абу Кабал, као и десетине села у покрајинама Хомс и Хама.  
"Мир се враћа у Абу Камал и Мајадин, који су раније ослобођени. Генерал Сухеил организовао је доставу лекова, воде и хране, а чланови његове војне јединице активно учествују у операцији уклањања мина у ослобођеним градовима", наводи се у саопштењу руског Министарства, преноси ТАСС.
- Намера САД да не напусте Сирију и након уништења терористичке организације ИД представља безобразлук највеће врсте, изјавио је шеф Комитета Државне думе Русије за одбрану Владимир Шаманов. Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Генерал Сухеил ужива велики углед код Руса.

Бонус видео

Сухеилови Тигрови у акцији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА