Најновије

АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИЦИ МУЧЕ УХАПШЕНЕ САУДИЈСКЕ ПРИНЧЕВЕ: Пребијају их, вређају, принца Алвалида обесили наглавачке за пример (ФОТО/ВИДЕО)

Саудијске принчеве и богате бизнисмене, жртве политичког обрачуна у који је кренуо крунски принц Мухамед бин Салман, муче припадници америчке приватне војне фирме, сазнаје Дејли мејл.

Принц Мухамед Бин Салман (Фото: Јутјуб)

Почетком новембра принц Мухамед је наредио да се, због наводних оптужби за корупцију, ухапсе најмоћнији људи Саудијске Арабије - најмање 11 принчева, четворица министара, и више стотина других високих званичника и бизнисмена. Затим су их "испитивали" амерички плаћеници, које је такође ангажовао крунски принц. "Пребијају их, муче их, ударају их, вређају их. Желе да их сломе", каже поуздан извор и додаје да је циљ био да се ухапшени натерају да признају да су криви за корупцију. Принц Мухамед наводно лично учествује у испитивањима и већ је је са банковних рачуна и од имовине оптужених покупио више од 194 милиона долара.  Реч је о бескрупулозним плаћеницима америчке војне фирме "Академи", која је старо име "Блеквотер" заменила јер је постало исувише озлоглашено. И арапски медији су писали да су амерички плаћеници у Ријаду, а и председник Либана је то изјавио, подсећа Дејли мејл.

Принц Мухамед лично испитује затворене принчеве, бизнисмене и званичнике

 "Око хотела у којем се налазе заточеници могу да се виде оклопна возила саудијске обавештајне службе, али и приватне војне фирме 'Академи'", каже тај извор. Али унутра су припадници приватне војне фирме. Довели су своје људе из Абу Дабија и сада су задужени за све, додаје извор, који је затражио да остане анониман. Позвани су да заточеници не би контактирали ни са једним Саудијцем.

Блеквотерови плаћеници у Ираку

 Власник Твитер налога @Ахдјадид, који увек врло компетентно коментарише саудијске прилике, наводи да је принц Мухамед ангажовао 150 "Академијевих" плаћеника.   "Прва група Блеквотерових плаћеника стигла је у Саудијску Арабију оне недеље кад је с места крунског принца свргнут Мухамедов стриц, брат садашњег краља", наводи @Аhjadid.

"Кад су почела испитивања, принчеви нису схватали шта се догађа, па су викали на истражитеље "ко си ти да нас испитујеш". Зато је (Мухамед) бин Салман рекао истражитељима: 'Ако вас испитивани не одговарају, удрите их.' И тада су почела пребијања, понижавања и забране", пише у овом твиту.  Други извор додаје на овај твит да је најбогатили човек света, Алвалид бин Талал, који је такође међу заточеним принчевима, покушао да се убије тако што је пререзао вене и да су га једва спасли.

Принд Алвалид бин Талал је покушао да се убије

 "Академи" то демантује и тврди да њени запослени "нису учествовали у мучењу, јер је то забрањено по законима САД". Та фирма је саопштила да не пружа никакве услуге безбедности Краљевини Саудијској Арабији нити је у контакту с било којим владиним званичницима или приватном странком, али с обзиром на бруталне методе тих плаћеника у Ираку, Украјини и другим деловима света, мало ко им верује.  И председник Либана је на Твитеру објавио да су либанског премијера Саада Харирија у Ријаду држали "Академијеви" људи, али касније је без објашњења скинуо тај твит. Да видите бомбашки напад на џамију на Синају, погледајте ОВДЕ. Извор: Дејли мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА