Најновије

ИСПАЉЕНА НАЈБРЖА РАКЕТА НА СВЕТУ: Суперсонични пројектил није ни руски ни амерички! (ВИДЕО)

Индијски стручњаци су конструисали најбржу суперсоничну ракету на свету, под кодним именом "Брахмос", који је успешно испаљен пре неколико дана.

Суперсонични пројектил није ни руски ни амерички (Фото: Јутјуб)

" Успешно тестирање "Брахмос" суперсоничног пројектила умногоме ће ојачати способности ратовања индијске авијације, и променити однос снага на светској војној сцени, као и систем ратовања какав смо до сада познавали" саопштило је Министарство одбране Индије.
Ова суперсонична ракета биће инсталирана на 18 борбених авиона индијске авијације, и спремна за употребу већ до краја године.
Суперсонични пројектил овог типа представља најбржу ракету на свету, која је способна да достигне брзину од три маха, односно трипут више од брзине звука. Има домет од 290 километара, а тешка је 2,5 тоне.
Министар одбране Индије Нирмала Ситхараман честитао је војсци и инжењерима назвавши пројектил "фасцинантним достигнућем".
Тестирања суперсоничних пројектила увек представљају велики ризик, посебно за бродове у околним морима и океанима. Неретко се догађа да при тестирању нешто закаже, и тада управо страдају пловила у зони тестирања.
Међутим тест "Брахмос" пројектила био је беспрекоран, и ова суперсонична ракета спремна је за моменталну интеграцију у индијско ваздухопловство, рекао је једна званичник владе.
Овим успешним тестирањем Индија је комплетирала "суперсонични трилинг", пошто је претходно "Брахмос" пројектил успешно уведен у копнене и морнаричке снаге.
Русија сада не жели вишу цену нафте, Америка у паници. А ОВДЕ прочитајте зашто.
Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА