Најновије

ШТА ЈЕ БИЛО, П**КИЦЕ? Кнелета су прозивала четворица! Тата ти је купио поршеа! Кнеле је устао и...

Александар Кнежевић Кнеле, криминалац са Вождовца и велики пријатељ Ђорђа Божовића Гишке, имао је 21. годину када је убијен под неразјашњеним околностима у хотелу "Хајат" 28. октобра 1992. године.

Кнеле (Фото: Приватна архива)

Многи га сматрају легендом београдског подземља, а сматра се да је један од последњих београдским криминалаца који су имали какав-такав кодекс части. 
Ова прича, која је објављена на Инстаграм профилу "Легенде деведесетих", говори у прилог тој верзији Кнелетовог живота:
- Кнеле је чувени порше купио од мужа Сузане Манчић на Бубањ потоку. Ауто је био оштећен, јер је пре тога неко пуцао на порше у Осијеку пошто је имао БГ табле. Кнеле је тек купио порше и возио се неким уским улицама. Одједном му пут препречи неки Заставин крш. Био је то "Кец" или "Тристаћ", сав гитован, једва употребљив. Кнеле није знао о чему се ради, помислио да није можда мурија. Ухватио се руком за пиштољ и само мало провирио главом кроз прозор у правцу тог крша. 
Тада је угледао тројицу, или четворицу Рома како седе у колима и кидају се од смеха. Онај главни што седи за воланом, обраћа се дечку у поршеу (није знао да унутра седи Кнеле јер је тек купио ауто): "Шта је било п**кице, тата ти купио кола, па изиграваш мангупа?!" И ту ударе у још јачи смех. 
Кнелету тад падне мрак на очи. Излази из кола са прангијом, у мајици на бретеле (такозвана "силеџијка"), они дебели ланци око врата... И ови тек онда виде кога су прозивали и крену да га моле: "Кнеле брате, извини, нисмо знали, извини кад те молимо..."
Кнеле их натера да изађу из кола, построји их у врсту и тресне им по шамар-два. После сваког шамара их пита: "Коме је то тата купио ауто?" Онда се сажалио, па им рече: "Сад бегајте са тим кршем да вас више нисам видео." Они су се још једном извинили, улетели у кола и збрисали. Кнеле се насмејао, ушао у порше и наставио да крстари улицама Београда.
Како изгледа кад Владимир Путин са пријатељима иде на пиће у кафе погледајте ОВДЕ.
Извор: Легенде деведесетих

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је убијен Кнеле
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА