Најновије

СТРАХ ОД РЕАКЦИЈЕ МОСКВЕ: Савет Европе разматра укидање санкција Русији

"Фајненшел тајмс", позивајући се на генералног секретара Савета Европе Торбјорна Јагланда, пише да та организација разматра могућност доношења одлуке о укидању санкција Русији, јер се плаши повлачења Москве из Савета Европе. Расте разумевање да су санкције Русији апсурдне, рекао је члан Одбора за међународне послове руске Думе Сергеј Железњак.

Јагланд (Фото: coe.int)

"Биће веома лоше ако Русија напусти ову организацију, јер су конвенција и суд веома важни за грађане Русије", рекао је Јагланд и навео да би повлачење Москве из Савета Европе имало негативан утицај на Европу, преноси Спутњик.
Јагланд тврди да ћемо тада добити Европу без Русије, што ће бити велики корак уназад.
Одбацио је наводе да су се руски званичници састајали са њим и претили да ће се повући из организације.
Према Јагландовим речима, одбијање Москве да плати доприносе за буџет Савета Европе може довести до тога да Русија напусти организацију добровољно или на иницијативу других земаља.
Генерални секретар Савета Европе нагласио је да организација неће доводити у питање своје принципијелне ставове и признати "анексију" Крима, али и да је неопходно трезвено проценити овлашћења организације која штите људска права свуда где живе људи, укључујући и Русију и Крим.
Савет ЕУ је 28. јуна поново продужио за шест месеци рестриктивне економске мере против Русије.
Европа постаје свеснија да су санкције које је увела Русији узалудне, изјавио је члан Одбора за међународне послове руске Думе Сергеј Железњак.
"У Европи расте схватање да не може да реши најозбиљније проблеме и изазове без Русије и свесна је да је политика санкција бесмислена и узалудна, као и да је анти-руска хистерија неодговарајућа", рекао је Железњак агенцији Тасс.
Према његовим речима, постаје све очигледније за "мудре Европљане" да не постоји веза између санкција уведених Русији и украјинске кризе.
"Осим тога, анти-руске санкције су велики ударац националним привредама у Европи и изазивају велико незадовољство грађана европских земаља", рекао је он.
Руси прекопирали амерички закон, Запад их прозива због претњи слободи говора. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америка отпочела рат против Русије санкцијама 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА