Најновије

ШВЕДСКА: Избачен из странке јер је рекао да муслимани нису 100 посто људи

Шведски политичар Мартин Стрид иступио је из странке Шведски демократи након буре која се у тој земљи подигла због његове изјаве да муслимани нису у потпуности људи.

Мартин Стрид (Фото: Јутјуб)

Шведски политичар је то рекао на страначкој конференцији, међутим, бројни чланови те странке дистанцирали су се од те његове изјаве.
"На једном крају те скале ви сте 100 посто људи, особе, и све што је део тог концепта. Са друге стране, ви сте 100 одсто мухамеданци. Сви муслимани су негде на тој скали, заједно са члановима Исламске државе који су најприближнији томе да буду 100 одсто мухамеданци", рекао је Стрид.
Он је додао и да "ако сте бивши муслиман, близу сте тога да будете потпуно човек" и додао да жели да ослободи муслимане ислама.
Његов говор снимила је локална СВТ телевизија, а снимак је брзо подељен преко интернета.
Чланови СД су се дистанцирали од Стридових коментара док је председник СД-а рекао да су његове изјаве нешто најгоре што је икада чуо.
Стрид се касније извинио због својих изјава уз образложење да се "неспретно изразио" као и да је свестан да ће његов говор бити интерпретиран као да је рекао да "муслимани нису 100 одсто људи".
Стрид се у недељу ујутро извинио због својих коментара.
"Изразио сам се неспретно, кад сте под стресом и у журби догоди се да се погрешно изразите. Познајем много муслимана и добри су ми пријатељи. Људи су људи, наравно", рекао је.
Странка га је избацила из чланства, а председник Шведских демократа Џими Акесон рекао је да никад није чуо за њега до говора који је узнемирио јавност.
Прочитајте ОВДЕ шта је Милорад Додик рекао на гласине да Бакир Изетбеговић прави паравојну формацију?
Извор: Н1 Хрватска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шведска, обећана земља.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА