Најновије

ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИВА: Распад СФРЈ испланиран — циљ удаљити Србију од Русије!

Бивши шеф израелске тајне службе „Натив“ и утицајни политичар Јаков Кедми открио је да је све што је урађено са Југославијом од самог почетка било усмерено против Русије како би се ограничиле њене могућности у будућности.

Јаков Кедми (Фото: Јутјуб)

Он је у емисији „Вече са Владимиром Солајевом“ на руској телевизији „Русија 24“, дајући прецизан геополитички контекст, рекао да је распад СФРЈ, а касније и СРЈ, испланиран са циљем коначног дистанцирања Србије и Црне Горе од Русије.
Према његовим речима, још је у време Черчила било одлучено да Балкан мора да буде изван руског утицаја.
„То је био основни циљ. Разбијање Југославије и њена подела планирани су одавно. Мојој служби су били поверени односи са Словенцима“, рекао је он, додајући да је током службовања у тој земљи од тамошњих служби безбедности добијао информације и о томе шта се дешава на Косову.
„Словенија је тада већ била независна, али су ми испричали како су се косовски терористи-муслимани још ’70-их година бавили терором и ко их је у томе подржавао“, нагласио је он.
Кедми се осврнуо и на српско-хрватске односе током историје, објашњавајући присутнима у студију компликованост ситуације на Балкану.
„Хрвати су убијали Србе током Другог светског рата зато што су Срби, заједно са Јеврејима и Циганима. Оставите се указивања на усташе. То су радили Хрвати. Тољагама су Србима — и женама и деци — разбијали главе и бацали их у воду. То је био њихов омиљени начин егзекуције, а нико о томе не говори“, објаснио је он.
Колико је током задњих деценија све било уперено против Србије говори и чињеница да се током рата деведесетих „сав олош међународног исламског терора окупио у Босни и ратовао против Срба“.
„У последњем рату су на страни Босне ратовали људи из Авганистана за новац Бин Ладена и од њега добијеним оружјем. Ратовали су на страни Босне и Чечени. Нико не говори о Србима спаљеним у црквама. И у Босни и на Косову“, нагласио је бивши обавештајац.
Како је рекао, да је деведесетих постојала данашња Русија — не би било ни рата на Балкану.
„Тамо ниједна длака не би пала! Ни код Срба, ни код Хрвата. Ни код кога.“
Кадми се осврнуо и на рад Трибунала у Хагу, рекавши да су у њему оптуживани само Срби.
„Говори ли неко да је Хашки трибунал признао да нема доказе да је Милошевић наређивао да се убијају Хрвати, Босанци и остали! Он је умро у затвору и неосуђен. Трибунал је признао да нема доказа да је Милошевић одговоран за геноцид и убиства. А признао је после његове смрти, пре годину дана и у другом процесу“, закључио је он.
Прочитајте ОВДЕ хоће ли Хаг "убацити" Туђмана у удружени злочиначки подухват?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ о распаду СФРЈ и Великој Србији: Срби и муслимани су могли остати у заједничкој држави!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА