Најновије

ЛИДЕР ДСС: Захваљујући Младићу и Караџићу - Срби први пут нису били највеће ратне жртве (ВИДЕО)

„Генерал Младић је преузео одговорност у тешком тренутку, стао на чело војске Републике Српске која је најзначајније утицала да Срби први пут не буду највеће жртве у рату. За то Ратку Младићу и Радовану Караџићу треба одати признање“ рекао је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић у емисији „Хајде да причамо са Милошем Јовановићем“ у продукцији те странке.

Mилош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући пресуду генералу Ратку Младићу, Јовановић је рекао да је она „очекивана јер од Хашког трибунала не може да се очекује ништа друго него да осуђује Србе“ и додао да је најспорније квалификовање сребреничког злочина као „геноцида“. „Тамо није било геноцида, а ова врло озбиљна квалификација је злоупотребљена у политичке сврхе“ рекао је Јовановић који је и доцент на Правном факултету Универзитета у Београду.
На замерку да је за време власти ДСС-а Хагу изручен највећи број Срба, Јовановић је одговорио да је прилика да се сарадња са Хагом постави на другачијим основама пропуштена након демократских промена 2000. године.
„Нова власт имала је легитимитет да Хагу саопшти да ће суђења бити организована у Србији. Покојни премијер Ђинђић је сматрао да Mилошевићa треба изручити, Коштуница је био против, али то није могао да спречи. Када је процес покренут, остало је само да се он уреди и то је учињено усвајањем закона. Ипак, био сам убеђен да се, док је ДСС на власти, људи попут Младића и Караџића који су симболи српске борбе неће наћи у Хагу“, истакао је Јовановић.
На питање како види оптужбе да у Србији постоје паралелне службе безбедности Јовановић је рекао да је то шокантно, али да је још горе да на то нема озбиљних реакција.
„У свакој уређеној држави, оваква афера би трајала све док се не разреши. Уколико би се то показало као истина - људи у службама безбедности би морали да поднесу оставке, јер нису спречили формирање паралелних служби“, закључио је председник ДСС. Kaко су Александар  Вучић и две новинарке ТВ Пинк слагале читаву Србију сазнајте ОВДЕ. Како је одборница СНС напала старицу читајте ОВДЕ. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јовановић о исценираном државном удару у Црној Гори.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА