Најновије

МИЛИЋ НАПАЛА РУСЕ АЛИ ПОХВАЛИЛА ВЛАСТ: Александар Вучић и Ивица Дачић много боље разумеју...

Директорка београдског Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелена Милић изјавила је да у региону постоји превелика политизација етницитета, што може да постане "начин за артикулисање непријатељског деловања".

Јелена Милић (Фото: ЈуТјуб)

"Видели смо шта раде Руси у Македонији, шта још раде у Црној Гори. Бојим се да је север Косова 'идућа прича' и да се на то мора обратити пажња", рекла је Милић у интевјуу за Глас Америке.
Она је оценила да је ово тренутак у којем председник Србије Александар Вучић и министар спољних послова Ивица Дачић много боље разумеју геополитику и колико су велике приче у питању, него што је то, каже, прилично опортуна опозиција и технократизовано цивилно друштво.
Говорећи о недељи НАТО, која је недавно одржана у Београду, Милић је казала да је "послата јасна порука да САД и НАТО подржавају европске интеграције Србије и да војна неутралност није сметња за сарадњу".
Подсетила је да су у Србији тих дана одржане и падобранске вежбе српских и америчких снага и да је НАТО недеља организована уз присуство помоћнике министара одбране и спољних послова Србије.
Говорећи о Руском хуманитарном центру у Нишу, Милић је упитала зашто је Србија изложена толиком притиску да његови припадници добију дипломатски статус и нагласила да САД са разлогом желе да се реши то питање, али и европски партнери Србије.
"То је кључна порука и партнера из ЕУ. Чули смо то и од европског комесара за хуманитарну помоћ и ванредне ситуације и амбасадора ЕУ", рекла је Милић.
Директорка ЦЕАС је напоменула да је "Србија део Европског механизма за цивилну заштиту и да, у оквиру тог механизма, постоје одређени начини деловања, који су у супротности са оним што Русија тражи од Србије".
Милић је закључила да је право питање зашто се на Србију врши притисак да тај центар добије дипломатски статус и подсетила на изјаву норвешког амбасадора у Србији да би то значило да Србија нема увид у то шта се и како транспортује и како се то ради. Извор: Мондо/Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Димитријевски о животу у Доњецку.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА