Најновије

РУСКИ НОВИНАР ИЗ ДОЊЕЦКА ОТВОРЕНО ПРОГОВОРИО: Ко је и зашто убио легендарне команданте Новорусије (ВИДЕО)

У новој емисији „Поглед на Исток“ аутора Ирине Стојичевић гост је Александар Димитријевски новинар и политиколог из Доњецка у Новорусији. Саговорник јавља о ситуацији на фронту између Новорусије и Украјине, о најновијим догађајима у Луганској Народној Републици и сменама на власти које су се догодиле последњих дана.
Такође подробно описује „вертикалу власти“ у овим републикама, начин њеног настанка и мењања. 
Поред тога Новоросијски политиколог говори о легендарним командирима самоодбране Гивиjу и Мотороли. Он је објаснио да за разлику од Гивија и Мотореле, који се нису бавили политиком, у команаданти у Луганску су  желели и политички утицај и збоог тога је дошло до сукоба у коме су неки страдали. Димитријевски наводи и кокретне примере легендарних команданта ЛНР који су страдали у унутрашњим сукобима.Он је објаснио и конкретне разлике у настанку и функционисању ЛНР и ДНР. Димитријевски јкаже да је у Доњецку ситуација сасвим другачија, да је од почетка рата Захарченко био политички вођа и да  Гиви и Моторала нису покушавали да остваре тај утицај, те да њихова смрт није последица унутршњих превирања већ дејства украјинских дверзаната.  Димитријевски је детаљно објаснио функционисање две републике, међусобне односе, односе са Украјином, економску ситуацију итд. Емисија има симултани превод.
Узнемирујући снимак дејства снајеперисте ДНР на украјинске војнике који крше примирје погледајте ОВДЕ. О новом великом успеху Сиријске арапске армије читајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Песма о херојима Новорусије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА