Најновије

"СРБОМРЗАЦ": Рус у СБ УН "испрозивао" високог представника за БиХ!

Заменик сталног представника Русије у УН Владимир Сафронков оптужио високог представника за БиХ Валентина Инцка за србофобију и губитак везе са реалношћу.

Валентин Инцко (Фото: Јутјуб)

Инцко иначе подноси извештај пред СБ УН о стању у БиХ, а Сафронков је тај његов извештај оценио најнеобјективнијим у последњих осам година, пренела је агенција Тасс.
Сафранков је, преноси руска агенција, рекао да тај документ мање говори о реализацији мировног споразума, а више представља скуп напада на Републику Српску.
Ти напади су, рекао је Сафронков, изабрани тенденциозно и пристрасно што су, нажалост, већ у сали прихватиле неке делегације.
Према његовим речима, из Инцковог извештаја произилази само једно - да су за све проблеме у БиХ криви само Срби. 
- Свакоме ко је је иоле упознат са ситуацијом у БиХ, јасно је да је слика, коју је представио високи представник, далеко од стварности, да доводи у заблуду и показује да је аутор изгубио додир са реалношћу - рекао је Сафронков. 
Забринутост, казао је, изазива то што Инцко нагиње ка неприкривеној србофобији, као и то што је своје свакодневне активности свео на разјашњавање односа са Бањалуком и лобирање за евроатлантске интеграције БиХ, упркос садржају његовог мандата и унутарполитичкој реалности у земљи где борави. 
Сафронков је подсетио да Инцко представља међународну заједницу у целини, а не њене поједине чланове, и то по његовом избору.
- Он је дужан да спроводи усаглашену линију, а не да извршава нечије појединачне налоге и да се руководи личним анимозитетима - истакао је Сафронков. 
Према његовим речима, високи представник у БиХ не би требало да се бави антагонизмима, већ добросавесним извршавањем својих обавеза.
- Овакав приступ подразумева подстицање процеса националног помирења, унутрашњег политичког узајамно уважаваног дијалога, компромиса и консензуса и, наравно, поштовања мишљења свих страна - казао је Сафронков. 
Иначе, Русија је подржала подржала Резолуцију Савета безбедности УН о наставку војне операције ЕУ у БиХ, али је још једном оштро критиковала високог представника. Погледајте Инцков извештај.
Прочитајте ОВДЕ шта је Ивица Дачић рекао о Косову и изолацији коју Србија не жели да спроводи?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта Инцко мисли о Расиму Љајићу?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА