Најновије

ОСТАЈУ ПРИСУТНИ И СПРЕМНИ ДА РЕАГУЈУ: Руска војска наставиће да спречава акције терориста у Сирији!

Руска војска ће у случају потребе спречавати акције терориста у Сирији, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовној конференцији за медије.

Марија Захарова (Фото: РИА)

„У складу са наредбом коју је дао председник Русије 11. децембра током посете ваздухопловној бази Хмејмим, почело је повлачење значајног дела групе у домовину на места сталног распоређивања. Истовремено, наша војска задржава своје присуство на сиријској земљи и спремна је да, уколико је потребно, спречава покушаје терористичког подземља да се прегрупише или попуни своје губитке у људству и наоружању“, истакла је Захарова.
„Желела бих да нагласим да је ово присуство легитимно и почива на споразумима који су закључени између Русије и Сирије у потпуној сагласности са међународним правом“, додала је она.
„Ово се не може рећи за неке наше партнере. Сирија је пуноправни субјект међународног права и чланица Уједињених нација. У условима ликвидације Исламске државе на сиријској земљи, не може бити оправдања за радње које нарушавају суверенитет ове државе, а посебно када их прате аргументи да Исламска држава у Сирији није потпуно поражен, а да чак и ако јесте поражен главна заслуга припада Сједињеним Америчким Државама и коалицији“, додала је Захарова.
Председник Русије Владимир Путин је у понедељак, 11. децембра, посетио руску ваздухопловну базу у сиријском Хмејмиму где је наредио повлачење великог дела руског војног контингента из Сирије у вези са окончањем операције против Исламске државе.
Прочитајте ОВДЕ све о документима једне светске силе које најављују велики рат?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА