Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПОТПУНО ПОЛУДЕЛИ: Амерички авиони отворили ватру на руске авионе у Деир Ез Зору!

Није прошло дуго након што је америчка Централна команда одобрила својој авијацији да обара руске авионе у Сирији, већ се догодио први инцидент.

Ф-22 (Фото: public)

Амерички борбени авион Ф-22 у среду је у знак упозорења испалио пројектиле након што су два руска јуришна авиона Су-25 ушла у "зону без сукоба" у ваздушном простору Сирије источно од реке Еуфрат, јавља Ројтерс, позивајући се на неименованог америчког званичника. Према речима америчког званичника, у инцидент су била укључена два америчка ловца пете генерације Ф-22 и руски јуришни авиони Су-25, познатији као "летећи тенк", намењени за дејство против циљева на земљи. Како наводи Ројтерс, руски авиони су напустили подручје након што су испаљени пројектили упозорења. А у "зони без сукоба", како је назива Ројтерс, пар дана пре овог инцидента, америчке снаге и њихове слуге из СДФ-а, доживели су тешке губитке од терориста Исламске државе, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Како је Централна команда америчких снага одобрила отварање ватре на руске авионе прочитајте ОВДЕ. Поводом инцидента огласило се и руско Министарство одбране, које је објаснило да руски авиони нису "пресретнути" и "отерани", већ да су им амерички авиони отежали пратњу хуманитарног конвоја, што је била мисија пара Су-25, али да је она несметано настављена када су се групи брзо придружила и два руска ловца Су-35, након чега су амерички авиони напустили подручје.  Руси су прецизирали да се инцидент догодио у непосредној близини града Мајадина. Извор: Правда, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте представљања авиона који су учествовали у овом инциденту и процените сами зашто се Американци нису усудили да отворе ватру на руске ловце: Ф-22: Су-25:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА