Најновије

ДОДИК УДАРИО ПО СТРАНЦИМА: Међународна заједница која управља у БиХ онемогућила помирење народа

Да је било памети и одговорности Дејтонски мировни споразум је требало спроводити у свим његовим деловима, а не мењати неправним ‘бонским овлашћењима’ и мешањем странаца. Такав приступ би сигурно довео до далеко већег степена разумевања и међунационалног помирења у БиХ, а овако се репродукују сталне размирице и сукоби, изјавио је председник Републике Српске Милодар Додик у ауторском тексту за „Глас Српске“ поводом 22 године од потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, преноси агенција Срна.

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

„Република Српска и Федерација БиХ могле су остварити изузетну сарадњу координацијом и хармонизацијом прописа, која би свима била од користи. То није учињено захваљујући и делу међународне заједнице која већ трећу деценију неодговорно управља у БиХ. Створено је подијељено друштво, стање је све горе и све даље од решавања суштинских питања – економских, социјалних, друштвених, регионалних. БиХ стоји и све више се дели“, упозорио је Додик.

Хашки трибунал није дао балканским народима да сами праве своју историју

Он је поновио да Хашки трибунал није дао балканским народима да сами праве своју историју без вишка и са надом у помирење након југо-балканских ратова, нити је донио било шта од онога што су били прокламовани циљеви – казна за злочинце, правда за жртве и помирење међу народима. Додик је поновио и да Уставни суд БиХ делује неправно и неуставно по формули -два Бошњака и три странца прегласају два Србина и два Хрвата, а на такав начин настале су и две кључне одлуке овог суда. Како су се Додик и Човић ујединили против Изетбеговића, погледајте ОВДЕ. Извор: ИН4С/Глас Српске

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик о главном генератору непомирења међу народима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА