Најновије

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У САУДИЈСКОЈ ТАКТИЦИ У ЈЕМЕНУ: Ови до сада нису смели ни да покушају, спрема се напад на... (ВИДЕО/МАПА)

Генерал Еубаид Алатхала, командант јеменских снага лојалних председнику Хадију Maнсуру које су у коалицији са Саудијском Арабијом, саопштио је да је та коалиција послала две добро опремљене бригаде на севез земље, на прилазе провинцији Сада која је упориште Хута.

Хути (Фото: Јутјуб)

Генерал Алатхала је објаснио да тзв. саудијска колиција мења тактику и да ће главница напада бити усмерена на главно упориште Хута, провинцију Сада.  - Одсећићемо главу змији - најавио је генерал.

Сада је главно упориште Хута, а верује се да се главна команда Хута налази у планинама Миран у дистрикту хајдан у Сади. Саудијци до сада нису имали озбиљнијих покушаја да нападну Саду имајући у виду да се очекивао најжешћи отпор. Ваздушне снаге коалиције појачали су ударе на положаје Хута. Сада се на северу граничи са Саудијском Арабијом са провинцијама Нарџан и Џизан. Хути су чак прешли границу и сада држе поједине планинске делова ове две саудијске провинције Саудијске операције водиле су се претежно у другим провинцијама, а ово је сада битна измена стратегије. Могуће је да Саудијци и њихови савезници само желе да изврше притисак на фронтове ка Сади како би онемогућили Хуте да из ове провинције шаљу појачања на друге фронтове у земљи. О напредовању Сиријске арапске армије у провинцији Алепо читајте ОВДЕ. Интервју са командантом САА православне вере прочитајтеОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Појачања саудијске коалиције која су пристигла на запад Јемена на фронт ка луци Худеида.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА