Најновије

ПОПОВИЋ: Србија никада неће увести санкције Русији и неће постати чланица НАТО

Посета Србији делегације Одбора за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво руске Думе представља потврду нераскидиве повезаности две земље, оцењено је у разговору министра за иновације и технолошки развој Србије Ненада Поповића са делегацијом овог одбора руске Думе.

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

Две делегације истакле су значај наставка пријатељске сарадње између Србије и Русије.
Заменик председника Одбора руске Думе Денис Кравченко нагласио је значај посете Србији, са чијим народом осећа духовну блискост, саопштено је из Владе Србије.
Поповић захвалио је руском председнику Владимиру Путину, јер је Русија ставила вето на пријем Косова у Унеско, чиме је несумњиво подржала територијални интегритет Србије и потврдила важност поштовања Резолуције 1244 Савета безбедности УН.
"Веома је значајна предстојећа посета председника Србије Александра Вучића Русији, јер ће бити потписано више споразума који ће бити основ даље билатералне сарадње две земље", навео је Поповић.
Он је истакао да Србија никада неће увести санкције Русији и остаје привржена политици војне неутралности, тако да никада неће постати члан НАТО.
Две стране су поновиле значај даљег унапређења економских односа две земље и указале на важност размене искустава у области иновација.
Поповић је навео да је развој дигиталне економије један од приоритета Владе Србије.
"Русија и друге земље у Европи, одмакле су далеко у развоју ове сфере, па данас већ имају развијене стратегије за употребу вештачке интелигенције. То је будућност коју желимо да сустигнемо са нашим младим инжењерима", рекао је Поповић.
Он је напоменуо да Србија ствара повољну климу за све инвеститоре, посебно у области иновација, истраживања и технолошког развоја.
На састанку је истакнуто и да је од кључног значаја унапређење законодавног оквира који би омогућио прилачење инвеститора и лакше финансирање иновационих старт-ап предузећа.
"Веома је важно да користимо бесцарински режим са Русијом и ЕУ, како у трговини, тако и у привлачењу страних компанија да раде код нас", истакао је Поповић.
Напредњаци угасили демократију, у модерној историји ово још нисмо доживели каже Шешељ. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Поповић: Ђилас је хтео да нас конфронтира са Русијом 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА