Састојци:
800 г шампињона
1 празилук
осам + 2 кромпира средње величине
уља
три кашике брашна
50 мл воде
со, бибер, зачин од сувог поврћа, оригано.
Припрема:
На мало уља пропржити ситно исецкан празилук, додати опране и на листове исецкане шампињоне. Посолити и динстати шампињоне док сва вода не испари.
Додати ситно исецкан бели лук и зачине по укусу, као и једну кашику брашна.
Очистити кромпир и два кромпира исећи на танке колутове, док трећи кромпир изрендати на крупније ренде. У науљеном пекачу сложити плошке једног кромпира и посолити.
Додати пола количине издинстаних печурака, а преко њих поново сложити ред кромпира и на њега преостали фил од шампињона.
Помешати једну кашику уља, воде, брашна са сољу и прелити преко шемпињона. Нарендан кромпир помешати са кашиком брашна, уља и воде и по укусу посолите.
Том смесмом прекријте мусаку и пеците је 35 до 40 минута на 220 степени у загрејаној рерни.
Количине су довољне за керамички пекач величене 20 са 8 цм. Рецепт за посну питу са кикирикијем погледајте ОВДЕ.
Извор: posnajela.blogspot.rs