Најновије

АМЕРИЧКИ ФАШИЗАМ ХАРА МАКЕДОНИЈОМ: Масовна хапшења свих који су учествовали у демонстрацијама, није поштеђена ни интернет заједница!

На крају друге деценије 21. века у Македонији је на власти режим који се служи фашистичким методама, а који је подржан од стране америчке амбасаде и држава ЕУ које себе сматрају „старом Европом“.

Американци отворено воде "демократску" Македонију (Илустрација: Правда)

Ова власт вештачки и насилно, изван сваке демократске процедуре, мимо воље народа, постављена од стране вашингтонске "дубоке државе", без много прикривања, излажирала је и покрала последње локалне изборе одржане 15. 10. 2107. године. Мимо процедуре и без потребног броја гласова изгласала је председника парламента (27.04 2017) и сада креће у хапшење неистомишљеника, не много различитог од онога што је виђено у немачкој пре готово читавог века. Овога пролећа, 77 дана је грађанство Македоније мирно протестовало улицама Скопља. 27. априла се, уз подршку и уцене америчког амбасадора у Македонији Џеса Л. Бејла, у Собрању (скупштини) гласало криминално и илегално. Пошто није имао довољно за већину међу 120 посланика, односно 61 глас, неки посланици СДСМ гласали су двема рукама. Тако су се гласови дуплирали. Народ који се налазио испред Скупштине ушао је да прекине ту шараду, али су га специјалци и полиција убрзо најурили. Сада, након 7 месеци нацистичка полиција у Македонији хапси мирне грађане који су предводили протесте или били уз протест. Не само што су похапшени, већ им је одређен притвор од чак 30 дана. Окривљени су за тероризам. Као да су припадници Ал Каиде или Исламске државе! Поред осталих је ухапшен и светски познати оперски певач (бас) Игор Дурловски.    Такође, ухапшен је и један од најбољих македонских глумаца, који је глумио у десетак југословенских филмова Владо Јовановски. Ухапшен је и режисер Борис Дамовски. Он је, уз остало, аутор сатире обрађене у анимираним филмовима „Еснооки, Борис Дамовски“. Ухапшено је и послато у притвор 6 посланика, укључујући и једну жену. Међу њима је и ранији министар полиције Митко Чавков, који је пре два дана ступио и у штрајк глађу. Када су остали без јавнх личности за привођење, македонске "демократске" власти усмериле су своју пажњу на интернет активисте, па је почело масовно хапшење људи који су критиковали режим путем Фејсбука. Америчка амбасада је, за кратко време од промене власти, успела да и у расколничку "Македонску православну цркву" угради своје шпијуне и постави их за "владике". Један од њих је и "владика Европски" Пимен, који не поседује нити једну одлику свештенога лица. Такве владике, коментаришу Македонци на друштвеним мрежама, "желе да нас посвађају са Србијом, а у корист НATO државе Бугарске и да на тај начин разједине православље". За то време, Албанија и привремене шиптарске институције на Косову и Метохији зацртале су датум за "уједињење". Више о томе прочитајте ОВДЕ. Зашто је уведено ванредно стањ на југу Србије, сазнајте ОВДЕ. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА