Најновије

ЖИВКОВИЋ ТВРДИ ДА ЗНА: Вучић је наредио скидање Харадинаја са Интерполове потернице!

Некадашњи премијер Србије, а сада вођа опозиционе Нове странке (НС) оптужио је председника Србије Александра Вучића да је директно наредио скидање Рамуша Харадинаја са Интерполове потернице.

Живковић - Вучић (Фото: Нова странка, Синхуа)

Живковић је на свом Твитер налогу објавио да није могуће "скинути некога без сагласности онога ко га је тамо окачио". "Дакле, Харадинај је скинут са Интерполове потернице по АВучићевом наређењу, а то му је платио Пацоли. Сад ће се правити будале око тога, и АВ и Небојша и ... Ја сам 2001. вратио Србију у Интерпол и знам да је немогуће скинути некога без сагласности онога ко га је тамо окачио", написао је шеф НС. Са друге стране, у Министарству правде тврде да такве сагласности из Србије није било и да Интерпол у таквој ситуацији може само да "замагли" потерницу, тако да она не буде видљива његовим чланицама. Више о реакцији Министарства правде прочитајте ОВДЕ. Министарство унутрашњих послова најавило је вечерас да ће уложити приговор Интерполу. - Анализираћемо сваку реч комисије и бранићемо свој став у приговору који ћемо у наредном периоду уложити на одлуку Интерпола о укидању потернице за Рамушем Харадинајем и још 17 особа, које је за њима расписала Србија због ратних злочина, речено је новинарима Политике у МУП-у Србије.  Комисија за контролу међународних потерница у Лиону усвојила је жалбу УНМИК-а и 1. децембра 2017. године одлучила да Интерпол више неће третирати ове потернице, односно да ће их избрисати из система. У пракси то, с једне стране, значи да Харадинаја више неће хапсити стране полиције, али потерница српског суда у домаћем законодавству остаје на снази. Зашто Лука Максимовић тврди да је Љубиша Прелетачевић Бели нестао, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Живковић је као премијер ипак излазио на ТВ дуеле. Овако је изгледао један од њих са тадашњим замеником председника Српске радикалне странке Томиславом Николићем:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА