Најновије

Асанж упозорава да “паралелна држава” спрема Трампову смену и постављање овог човека …

Џулијан Асанж је упозорио Доналда Трампа да ће тренутни државни удар “паралелне државе” против његове администрације, довести до тога да га потпредседник Мајк Пенс замени као председника.

Асанж (Фото: Јутјуб)

Оснивач “Викликса” је приметио да се снаге “паралелне државе” сада усмеравају ка рушењу Трампа у наредних неколико месеци и напоменуо да Трампов политички капитал “већ месецима пљачкају ГОП, ЦИА, Нетањаху, Голдман Сакс итд".
У суштини, Асанж говори да су горе поменути учесници, који желе да се реше Трампа, одиграли дугу игру, при чему су радили на на томе да извуку што је могуће више непопуларних потеза (нпр. смањење пореза за супер богате) што је наравно, послужило као средство за одвајање Трампа од његове политичке базе, која се у великој мери противи интервенционизму ЦИА-е, ционизму и глобалистичким банкарским картелима.
Идеја иза тога је била, да када се препоручи опозив председника, Трамп ће бити толико удаљен од својих ставова, због којих је изабран, да ће остати само минималан број јавних протеста у његову одбрану.
Заправо, Асанж је у марту писао на твитеру да је постојао план, који су Хилари Клинтон и њени лојалисти покренули у оквиру обавештајне заједнице како би присилили “Пенсово преузимање“.
Како је Џош Рогин из “Вашингтон поста” објавио у марту:
“Многи у Вашингтону Пенса виде као личност која би се могла заложити за традиционално ратне ставове, које је он заступао док је био у Конгресу.“
Асанжов став о Пенсовом удару је признао независни новинар Мајк Чернович, који је разбио прикривену причу Сузан Рајс, и раније је рекао да су унутрашњи извори потврдили да Пенс ради на уклањању Трампа кроз удар “паралелне државе”.
У августу је Чернович известио да има информације од извора из Беле куће који су тврдили да Пенс ради иза сцене на пребројавању републиканских гласова у Конгресу за могуће гласање за опозив Трампа.
Гласине о унутрашњем удару су почеле током изборне кампање, када је објављено да је Пенс почео да планира државни удар, након што се појавила трака Трампа како се хвали по питању “пипкања” жена.
Објављивање ове траке, месец дана пре избора, изазвало је неслагање међу вишим републиканцима и довело до неколико повлачења њихових одобрења и позивања на то да се Трамп повуче као председнички кандидат странке.
За Пенса, познатог као дубоко религиозног човека, речено је да је био “изван себе“ због Трампових коментара на овој траци. Пенсова жена, Карен, је наводно била згађена и назвала је Трампа “срамотним и потпуно одвратним“, пренео је Атлантик.
Извори блиски кампањи тврде да је ситуација била толико озбиљна, да је Трамп одржао састанак како би утврдио који корак да предузме.
Рајнс Прибус, који би постао Трампов први наченлинк штаба, наводно је бомбардован позивима од страначких званичника и донатора који су се залагали за то да се реши Трампа, а неки су сугерисали да га замене Пенсом, а Кондолиза Рајс да постане његов конкурент.
Прибус му је наводно рекао да ће претрпети велики пораз ако не одустане.
У то време су адвокати РНЦ-а покушавали да пронађу правни механизам којим би могли да уклоне Трампа као председничког кандидата, док је група милијардера покушала Трампу да понуди 800 милиона долара како би добровољно напустио трку, преноси “Атлантик”.
Чињеница је у томе да је Трамп, иако је сматран аутсајдером у политици, радио као савршен политичар, угошћавајући многе специјалне интересне групе не дозвољавајући да имају утицај у његовој администрацији, што би на крају могло бити његово уништење, ако би га његова база одбацила.
Трамп очајнички покушава да очува ослабљену америчку доминацију на међународној сцени! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Џулијан Асанж о Трампу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА