Најновије

БОЖА СПАСИЋ: Аркан и Гишка су били асови подземља, српски криминалци су сарађивали са Ескобаром! (ВИДЕО)

Гост емисије „Интервју“ био је Божидар Спасић, бивши обавештајац службе државне безбедности и стручњак за тероризам. Отворено је говорио о темама мање познатим јавности.

Божидар Спасић (Фото: Јутјуб)

Ђорђе Гишка Божовић

- Гишка је био "угледна личност у подземљу". Направио је пар грешака у земљи, у обрачунима међу њима и због тога је морао да оде у Иностранство. 
Како Спасић каже, Гишка је из иностранства обављао операције за Србију. Гишка и Аркан били су "асови" српског подземља. 

Ко је бос у српском подземљу?

- Српско подземље никада није имало босове. Имало је кумове, донове. Браћа Шарановић су били донови или кумови подземља. 
По његовим речима, српска мафија није била попут познатих, италијанских. У Србији су донови и кумови сами крочили свој пут, нису слали никога да ураде послове ликвидације. Тако је Аркан створио своје царство. Од деведесетих година, наше подземље је постало група за себе, а из тога су, касније, произишли и кланови.
- Створили су услове да потпуно безначајни криминалци, као што су били ти Спасојевићи и тај Земунски клан, буду одлучујући фактор у подземљу. Разлог је био јер су успели да корумпирају службу. То је проблем некординисане и неконтролисане мафије - рекао је Спасић.

Гишка и Љуба Земунац као шефови подземља

- Они су били имена. Много имена је ту било: Дарко Ашанин, Ћента, браћа Шошкић... Велики део нашег подземља пролазило је школу кроз Немачку. 
Спасић је објаснио да је немогуће рећи једно име као шефа подземља Србије и Европе. Танка линија је међу њима, а своје снаге осамдесетих година опробавали су песницама, док су се деведесетих већ надметали калашњиковима. Двехиљадите решавали су бомбама под аутомобилима. 

Јоца Амстердам и Служба безбедности

- Можда је сарађивао са неком службом, са 
нашом није. Он је за нас апсолутно непозната особа. С обзиром на то да је Амстердам био епицентар за диловање дроге, онда је он, вероватно, радио са тим. 

Служба и ЈСО

Да би предупредила криминалистичке гарде и могла да их контролише, Служба је морала да створи ову Легијину јединицу. Све паравојне и параполицијске снаге су заправо биле њен саставни део. 
С обзиром на то да су то били изузетно обучени људи за такве послове, Спасић каже да је "права штета што је таква јединица отишла у потпуно погрешном правцу". 

Милорад Улемек Легија

Око Легијине предаје Спасић је рекао да свако ко исприча разлог и начин те предаје, може само да исприча своју верзију. Спасић сматра да је Легија све време био у Београду и посматрао целу ситуацију, а да је за то, засигурно, неко из система чак и знао. 

Српски криминалци повезани са Ескобаром

- Са Паблом Ескобаром је био повезан велики број наших криминалаца. Неки су чак и путовали у Колумбију. Радојица Нихчевић је често сарађивао са Ескобаром, по налогу Јовице Станишића, али убрзо је ликвидиран.  Оваквог Љубу Земунца никад нисте видели! Нajжешћег крими момака Београда у најопуштенијом издању, и то са својом женом можете погледати ОВДЕ.
Извор: Балкан инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Михајло Улемек- Легија и Аркан су се борили да сачувају српска огњишта!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА