Најновије

БРУТАЛНЕ ТУЧЕ, ПЉАЧКЕ И ЈЕДНА ФАКУЛТЕТСКА ДИПЛОМА: Сви детаљи из досијеа тројице Хрвата који су направили хаос на Партизановом стадиону

Међу хулиганима из Хрватске који су на дербију изазвали нереде нарочито се истичу тројица за које се сумња и да су узели новац за учешће у борби за превласт на југу.

Ухапшени Хрвати (Фото: Јутјуб)

Стјепан Миховиловић Клис, Анте Фирић и Дамир Товаровић су тројица сплитских жестоких момака који немају везе с навијањем, али их у том граду готово сви знају. Миховиловић и Фирић имају дебео криминални досије, док је Товаровић, бивши боксерски шампион и има факултетску диплому.
Иначе, жестоки момак из београдског подземља повезан са шкаљарским криминалним кланом, који је платио Хрвате да започну тучу на вечитом дербију, био је на трибинама стадиона Партизана до тренутка када је постало очигледно да ће његови пулени бити линчовани. Шесторица Хрвата која су ухапшена била су практично обезбеђење том криминалцу. Како  преносе навијачи са јужне трибине који су били мета напада, један од главних људи београдског подземља стајао је у средини окружен Хрватима.
Министар Небојша Стефановић на питање новинара да ли се ради о Филипу Кораћу рекао: „Не бих сада улазио да ли је био организатор или не, постоје одређене сумње, али чекамо анализу и имамо сазнања и о њему“, рекао је Стефановић. Подсетимо, хаос на фудбалском вечитом дербију настао је у 16. минуту утакмице, а линч је трајао више од 15 минута са билансом - 26 приведених, 18 је завршило у болници, а троје с тежим телесним повредама.
До нереда је дошло у навијачком покушају преузимања јужне трибине, а са тим и враћање и преузимање уносних послова са дрогом.
Хрватским држављанима је одређен притвор до 30 дана због опасности од бекства, утицаја на сведоке и због узнемирења јавности. За дело које им се ставља на терет могу да буду осуђени и на казну затвора од чак 12 година. Јуче су објављени и детаљи писма најмлађег хулигана из Хрватске Ивана Роналда Мишковића својој девојци у којем он потврђује да су Хрвати дошли са намером да на стадиону изазову нереде.

Силеџија из Сплита

Анте Фирић у медије је први пут доспео након што је завршио у истражном затвору под оптужбом да је био део групе која је по наруџбини претукла познатог хварског угоститеља Франу Жувелу. Фирић је са братовљевом екипом упао у кафић “Маринеро” и Хваранина Жувелу премлатио песницама и пивским криглама. Жувела је ударан и барском столицом по телу.
Браћа Фирић тада су притворена на месец дана без могућности кауције. Готово на свакој фотографији са дербија можемо видети крваво лице овог хулигана. Фирић је најгоре прошао у овом сукобу, нема убоде ножем (како се писало) него нагњечење мозга, контузију главе и повреду шаке. Он је регуларно ушао у Србију 12. децембра, а по свему судећи био је позван на “акцију” у Хумској. Није до сада имао никакве историје дивљања на стадионима, па помало изненађује његова битна улога у покушају преврата.

Бивши боксер

Супертешкаш Дамир Товаровић био је бронзани пре шест година на Светском првенству у фул контакту у Ирској. У тучи је прошао веома лоше: сломљена му је горња вилица и има нагњечење мозга. Побегао је из болнице, но ухватили су га специјалци када је дошао у хотел. Паралелно са борилачком каријером студирао је па је дипломирао на Факултету океанографије и рибарства.

Супруга Миа је адвокат која даје изјаве да Дамир није ништа крив, иако докази говоре супротно. Он је учествовао у организацији нереда, младог Ивана Роналда Мишковића је директно убедио да учествује у немирима, о чему сведочи и писмо које је Мишковић написао девојци у којем је написао да њу и Дамира воли највише на свету. Товаровића су у рингу звали Гризли јер је био неустрашив и немилосрдан. У једној борби је учествовао са озбиљним повредама. “Ма шта је пукнути мишић, ишао сам на живот и смрт”, рекао је тада хрватским медијима.

Пљачкаш пумпи

Већ као малолетник пљачкао је бензинске станице и трафике. Клис је познат хрватским медијима по служењу затворске казне у Шибенику због пљачке бензинске пумпе „Еуропа мил“, те пљачке пословнице Прве спортске кладионице у Сплиту 2007. године.
Јавности је постао познат по поседовању телефона у притвору који је делио са осталим затвореницима. Клис је казну служио на сплитским Билицама, те је оптужен да је продао мобилни и СИМ картицу затворском колеги по цени од 400 евра. У истој афери оптужен је и један правосудни полицајац.
Приликом служења затворске казне у Шибенику, Клис је тражио да га пусте на сахрану тетки. Са сахране је побегао полицајцима, те је након 10 сати бега ухваћен у кафићу и у друштву пријатеља. Врло често долази у Београд. Погледајте ОВДЕ снимак унакажених Хрвата.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА