Најновије

КАДИРОВ: Имам крвави списак САД! Заборавили сте шта сте радили Београду, Ираку, Вијетнаму,...

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је како је поносан зато што сноси санкције по америчком "Закону Магницки".

Рамзан Кадиров (Фото: Ria)

Кадиров је саркастично додао да би САД кршиоце људских права требало да траже код куће "у Белој кући и Пентагону".
Он је рекао да је поласкан тиме што је у среду, заједно с још четири руска држављана, добио санкције од САД. Додао је како се осећа као "врло истакнута особа" с обзиром на то да му посвећена толика пажња.
- Ох, списак Магницки... То значи да кршим људска права. Јадни Американци! Једна мала, али поносна Чеченска Република прогони целу земљу - рекао је саркастично Кадиров.
- Дакле, забрањено ми је да уђем у САД. Али, да ли бих се ја пријавио за визу, имам ли имовину у америчким банкама? Већ сам то рекао, али опет ћу поновити - не бих ишао у САД чак ни када би ми за награду понудили монетарне резерве целе земље - рекао је чеченски лидер.
Кадиров тврди како није добио санкције због наводног кршења људских права, већ због своје немилосрдне и дуготрајне борбе ​​против терориста, од којих су многи били "ученици америчких тајних служби".
- Поносан сам што сам наљутио америчке обавештајне агенције. Кажу да су санкције повезане с кршењима људских права. Па зашто траже људе на другом крају света да би попунили списак друге стране света када се такви налазе у Белој кући и Пентагону? - рекао је.
Кадиров има свој списак ратова и кршења људских права у које су укључене Сједињене Државе и запитао се јесу ли "сви председници САД и министри одбране" такође били под санкцијама.
- Јесте ли заборавили масакриране аутохтоне Американце, милионе афричких робова, жртве Хирошиме и Нагасакија, милионе Вијетнамаца, Авганистан, Ирак, Либију, Београд... Мој списак садржи хиљаде крвавих дела САД - рекао је Кадиров.
- Коме онда звоно звони? - закључио је чеченски лидер додајући како "у Чеченији влада мир и стабилност, а САД пролива крв по целом свету".
Амерички "Закон Магницки" донесен је 2012. године, након смрти правника Сергеја Магнитског у руском затвору Бутирка. Магницки, борац за људска права, насмрт је претучен у затвору због откривања корупцијске мреже у руском пореском и полицијском суистему. "Законом Магницки" уведене су забране издавања виза и замрзавање средстава руским званичницима за које Бела кућа процени да крше људска права.
Као одговор Русија је усвојила "Закон Дима Јаковљев", којим се забрањује Американцима да усвајају децу из Русије, након више случајева злостављања. Закон је назван Дима Јаковљев по истоименом дечаку који је умро од топлотног удара 2008. године, након што су га његови амерички усвојитељи оставили сатима закључаног у прегрејаном аутомобилу.
Прочитајте ОВДЕ зашто Руси тврде да су тек почели са наоружавањем Србије?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лидер Чеченије показује својим арапским колегама спремност чеченске војске.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА