Најновије

ШОЈГУ ПОДНЕО РАПОРТ ПУТИНУ: Ево шта Русија успева са војним буџетом далеко нижим од америчког, британског...

Војни буџет Русије за 2018. годину износиће 46 милијарди долара, саопштио је министар одбране Русије, Сергеј Шојгу, указавши да је војни буџет Русије знатно мањи од појединих земаља Запада.

Шојгу рапортира Путину (Фото: ЈуТјуб)

- Буџет Пентагона за следећу годину износиће 700 милијарди долара. Буџет Велике Британије биће око 60 милијарди долара, а Француске и Немачке око 40 милијарди. Коментар није потребан, рекао је Шојгу на завршном годишњем колегијуму челника Министарства одбране, којем је присуствовао и председник Русије, Владимир Путин. Он је рекао да је руска Војска модерна, покретна, компактна и спремна за борбу. - Међутим, ми не показујемо мишиће и немамо намеру ни са ким да се сукобимо. У исто време, не препоручујемо икоме да тестира наше одбрамбене способности, рекао је Шојгу, преноси Тасс. У складу са Путиновом одлуком, Руски центар за помирење зараћених страна у Сирији задржаће у тој земљи три батаљона војне полиције и базе Хмејмим и Тартус, додао је Шојгу.

Руски ракетни пукови завршили наоружавање

Русија је успешно завршила потпуно наоружавање три ракетна пука интерконтиненталним балистичким ракетама "Јарс" у току 2017. године, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу, на завршном годишњем колегијуму челника Министарства одбране, којем је присуствовао и председник Русије, Владимир Путин. Дивизиони су добили ракете РС-24 (Јарс) за мобилне лансирне платформе и силосе. Јарс је ракетни систем изведен из интерконтиненталне балистичке ракете Топољ-М. Носи више бојевих глава снаге око 550 килотона . Погледајте каратктеристије Јарса и анимацију свих сегмената лета ове моћне ракете, као и њених маневарских могућности: Како је председник Русије Владимир Путин, истим поводом, оценио рад Министарства одбране у 2017, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска арктичка тврђава:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА