Најновије

ПУТИН УЗВРАЋА УДАРАЦ: Посебна пажња на стране агенте у Русији!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да би руске власти требало да помно прате активности "неких компанија" на друштвеним медијима током председничке кампање у Русији идуће године и да процене размере њиховог мешања у унутрашњу политику.

Путин (фото: kremlin.ru)

Путин није прецизирао на које компаније мисли, нити је рекао да ли је забринут због активности страних или локалних фирми, преноси Ројтерс, уз напомену да је Русија, од стране САД и других западних земаља, оптужена за мешање у њихове изборе. - Морамо пажљиво пратити како неке компаније раде на интернету, на друштвеним мрежама и у којој мери су умешане у наш домаћи политички живот, истакао је руски председник на састанку са лидерима руског парламента, говорећи о новом закону о "страним агентима". Требало би, указао је Путин, пажљиво анализирати како те компаније оперишу и како ће оперисати током председничких избора, али је напоменуо да то не би требало да "сузи простор" за слободу на интернету. Путин је прошлог месеца потписао закон којим се властима омогућује да стране медије означе као "стране агенте", као одговор на оно што је Москва окарактерисала као неприхватљив притисак САД на руске медије, подсећа британска агенција, али не подсећа о чему се ради, а ради се о свестраној блокади руских медија на Западу, као и застрашивању и прогону запослених у њима. Када се означе као "страни агенти", такве фирме мораће да пруже руским властима детаље, на пример, о својим изворима финансирања. Русија је већ као "стране агенте" означила Радио Слободна Европа и Глас Америке - организације које уживају подршку САД. Да ли нас после хладног рата 2017, очекује и прави рат 2018, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин најављује оштрије санкције Запада у наредном периоду и тражи пореске олакшице за финансијски оптерећене категорије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА