Најновије

ГОДИНАМА СУ ЧЕКАЛИ ОВАЈ ДАН: Тријумфалан улазак сиријских снага у Магарат Мир! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) ушла је данас у Магарат Мир, дугогодишњу неосвојиву тврђаву сиријске Ал Каиде, некадашњег Нусра Фронта, сада познатијег под називом Хајат Тахрир ал Шам (ХТШ) на северном ободу Голанске висоравни.

САА на брду Марван (Фото: ЈуТјуб)

Улазак у градић на северу сиријске покрајине Кунејтра (Голан) уследио је након потписивања споразума исламистичких група са САА пре два дана, а први војници ушли су у џихадистички бастион рано јутрос. Сиријски медији убрзо су објавили и снимке уласка у Магарат Мир, што се у Дамаску сматра као једна од велких прекретница у Сиријском рату, нарочито што је џеп око града Бејт Џина био симбол израелског мешања у сиријске сукобе, али и једно од главних центара Ал Каиде у земљи.
Који је био главни услов САА за прихватање предаје терориста у Бејт Џину, прочитајте ОВДЕ. У међувремену, локални извори објавили су да је у близину Магарат Мира стигло више од 20 зелених аутобуса који ће џихадисте ХТШ-а, највероватније већ сутра, пребацити на север покрајине Идлиб, док ће борци тзв. "Слободне сиријске армије" бити пребачени на крајњи југ Сирије у џихадистичке делове покрајине Дараја. Како тврде локални извори, иако ће већина џихадиста бити пребачена у Идлиб и Дарају, један број њих, углавном страних палћеника, одбио је да се повуче из подручја и очекује се да ће се они повући у планине одакле ће наставити оружане провокације. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА