Најновије

НА ПРИРОДАН НАЧИН: Решите се главобоље

Већина људи посеже за медикаментима како би зауставила главобољу. Они углавном дају резултате, али сви знају да није добро стално се ослањати на "шарене пилуле".

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Откривамо вам како да се решите главобоље на потпуно природан начин. 

Вода

Дехидрација је један од најчешћих узрока главобоље. Стручњаци тврде да је чак 70 одсто главобоља узроковано дехидрацијом. 
Ако често боравите у климатизованим просторима, путујете аутомобилом или аутобусом, требало би увек да пијете додатну количину воде. Вода је најбољи природни лек за главобоље. 

Чај 

Попијте шољицу чаја од лаванде заслађеног медом. Чај треба пити кашиком, као да једемо супу. Лаванда опушта живце и мишиће па ће одлично деловати на главобоље узроковане стресом. 
Ако пијете чај кашику по кашику, успоравате организам, смањујете напетост и опуштате мишиће лица. 

Јабуке 

Ако се јабука једе цела без љуштења, она помаже код главобоље. Јабуку треба гристи, а не сећи ножем. 
Јабука садржи нутријенте који ће повољно деловати на главобољу. Разлог грижења јабуке је истезање мишића вилице. Тако се смањује напетост у свим мишићима на глави. 

Оловка 

Загризите попречно хемијску оловку, широм отворених уста, и држите је неколико минута. Држање уста отворених опустиће напетост у мишићима. 
Ово ће деловати против главобоље слично као јабука, али ако сте у канцеларији и ако имате оловку и две чаше воде, велике су шансе да ће вас главобоља попустити. 

Зачини 

Зачини су јако делотворни код овог проблема. Направите супу и зачините је першуном, рузмарином, мајораном, ставите неколико каранфилића и мало више бибера. Једите је што топлију можете. Оваква супа посебно лечи синусне главобоље. 

Сок 

Попијте флашицу тек отворене кока-кола. Она је један од популарнијих лекова за главобољу, ако сте на излету или нисте у прилици да попијете лек. Механизам деловања није познат. 
Кока-кола се у почетку продавала у малим стакленим бочицама у апотекама, као лек за многе болести. Наравно, рецепт се знатно променио од тага, али очито је да су неки механизми деловања остали. 

Масажа 

Масирајте чело и подручје слепоочница етеричним уљем нане. Нана хлади место које се масира, а масажа и мирис додатно опуштају целокупно тело. 
Ово је изврстан лек против главобоље. Ако масирање слепоочница не помаже, додатно измасирајте врат и рамена разређеним уљем. 
На обрвама се налази неколико акупунктурних тачака, чија ће масажа свакако помоћи у ублажавању главобоље. 

Жваке 

Жваћите жвакаће гуме. Овај савет најбоље делује код синусних главобоља и оних које су узроковане зачепљеним дисајним путевима. Ментол длично прочишћава синусе и нос и олакшава главобољу.
Зашто би требало да пијте једну чашу црвеног вина пре спавања прочитајте ОВДЕ.
Извор: nezavisne.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ефикасан природни лек против главобоље!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА