Најновије

Овако Путин наздравља са Марадоном, Пелеом и Роналдом! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин наздравио је шампањцем са светском фудбалском легендом Дијегом Марадоном на коктелу приређеном у Кремљу где је обављено и извлачење жреба распореда утакмица екипа на светском првенству у фудбалу, које ће бити одржано од 14. јуна до 15. јула 2018. године у 11 руских градова. Титули брани селекција Немачке.

Путин и Марадона (Фото: Јутјуб)

Путин који се срдачно загрлио са легендарним Бразилцем Пелеом, а били су ту и Кристијано Роналдо и многе друге звезде, обратио се присутнима у Кремљу и изразио наду да ће ова земља бити добар домаћин најбољим фудбалерима света. Наравно, Марадона је имао свој перформанс којим је засмејао руског лидера.
"Дошли смо до завршне фазе, 32 најбоље фудбалске репрезентације, сазнаће имена својих противника у осам група. Са великим нестрпљењем Русија очекује овај шампионат и радујемо се што ће најбољи светски фудбалери сво своје мајсторство и умеће показати управо у нашој земљи. Надамо се да ће ово Светско првенство промовисати пре свега Русију и добар фудбал. Иза нас је напоран рад, много тога смо урадили током припрема. Дали смо све од себе да у свим регионима све буде спремно за Светско првенство. Очекујемо да Русија оправда улогу домаћина. Шаљемо свима поруку пријатељства и сигурни смо да нас очекује спектакуларни турнир. Предстојећи Мундијал ће пре свега бити промоција фудбала и прилика за значајан напредак младих јер је то најважније – да они који долазе уживају у фудбалу. Ово ће бити турнир мира и надам се да ће бити једно од најбоље организованих", рекао је Путин, а онда се осврнуо и на легендарне руске фудбалере: 
"Многи руски фудбалери веома су значајни у историји светских првенстава, пре свега је то легендарни голман Лав Јашин, али и многи други". 
Србија је на извлачењу у московском Кремљу имала добар жреб јер је, упркос тешким прогнозама, избегла "групу смрти" и имаће солидне шансе да се пласира у нокаут фазу.
Први дуел 'Орлови' ће играти 17. јуна у Самари, а потом их очекују мечеви у Калињинграду са Швајцарцима и Москви, када ће им противник бити велики Бразил предвођен Нејмаром.
Светско првенство у Русији:
група А: Русија, Уругвај, Египат, Саудијска Арабија
група Б: Португал, Шпанија, Иран, Мароко
група Ц: Француска, Перу, Данска, Аустралија
група Д: Аргентина, Хрватска, Исланд, Нигерија
група Е: Бразил, Швајцарска, Костарика, Србија
група Ф: Немачка, Мексико, Шведска, Јужна Кореја
група Г: Белгија, Енглеска, Тунис, Панама
група Х: Пољска, Колумбија, Сенегал, Јапан
Већ после три круга извлачења било је јасно да нећемо моћи да се састанемо са Шпанијом, Португалом, Енглеском, Белгијом, Аргентином, Хрватском и Немачком, али ни ови противници нису за потцењивање. 
Упркос великој вероватноћи да будемо сведоци неке прејаке групе, може се рећи да је нисмо добили, иако у овом тренутку она у којој су Аргентина, Хрватска, Исланд и Нигерија делује најјаче. 
Прочитајте ОВДЕ каква је то Путинова стратегија а тиче се руског злата?
Извор: Б92/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин изузетно цени фудбалску легенду Пелеа. Помало потресно је изгледао њихов загрљај будући да је славни спортиста нарушеног здравља.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА