Најновије

ДЕЗИНТЕГРАЦИЈА ЏИХАДИСТА У ИДЛИБУ: Овако јуришају најбољи од најбољих Сиријске армије! (ВИДЕО/МАПА)

У претходна три дана, прикупљене на једном месту, најелитније јединице Сиријске арапске армије (САА) успешно су напредовале на широком фронту у покрајинама Хама и Идлиб, ослобађајући велики број села и градова на свом путу.

Операцију предводи Сухеил ал Хасан - Тигар са Еуфрата (Илустрација: Правда)

Више о успесима тродневног јуриша САА погледајте ОВДЕ. Ипак, Тигрове снаге и 4. механизована дивизија, који предводе главни удар ове офанзиве, не одмарају, па су и током претходна 24 сата наставили у истом ритму, разбијајући у парампарчад џихадистичку одбрану дуж међупокрајинске границе ослобађајући на свом путу додатних 6 градова и села. Погледајте снимке данашњих акција САА и руске авијације које је објавило сиријско Министарство одбране: Према извештајима ратних репортера, након разбијања некада непробојних положаја "побуњеника" у Идлибу од стране Тигрових снага, кроз пукотине у одбрани сада надире велика маса најбољих механизованих јединица САА, које су одлучне да врате од џихадистичких милиција земљу коју су украли за рачун непријатељских страних сила.

Међу ослобођеним местима, осим продора у Идлиб, пала су и стратешки важна утврђења џихадиста у Хами која воде према Мореку, Латамини и Кан Шејкуну, градовима са највећом концентрацијом милитаната у овом подручју.  

Многи би помислили да због овако значајног напредовања САА џихадисти и не пружају велики отпор, али се они упорно хвале својим снажним дејствима по надолазећој сиријској армади: На снимку испод, како тврде, приказано је ракетирање војне базе САА на северу Хаме: Данашњим успесима САА је успела да оствари стабилно присуство у покрајини Идлиб, која је годинама уназад, осим енклаве Кефраја-Фуа, била у потпуности под контролом разних џихадистичких организација. Руска и сиријска авијација непрестано врше нападе на одбрамбене положаје џихадиста, чиме олакшавају продор елитних сиријских снага: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА