Најновије

Камен спотицања Трампа и Путина биће Црна Гора?!

Након инаугурације Доналда Трампа ступање Црне Горе у НАТО може постати први камен спотицања у руско-америчким односима, пише „Волстрит џурнал“.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

Амерички лист, позивајући се на извор у Белој кући, саопштио је да администрација председника САД Доналда Трампа допушта могућност ступања Црне Горе у НАТО упркос противљењу Русије.
Наведено је да ова информација процурела на седници савета за националну безбедност Беле куће. У овом тренутку „црногорско питање“ се мери, али према речима саговорника листа, Бела кућа је ближа идеји да да зелено светло. У администрацији Трампа се очекује сада да сенат Конгреса једногласно у корист уласка републике у састав Алијансе.
„Волстрит џурнал“ ставља акценат на то да након ступања Трампа на место председника САД овај фактор може да постати први пункт америчко-руске несугласица.
Генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг је крајем јануара изјавио да је сигуран да предстојећа ратификација Сједињених држава протокола о ступању Црне Горе у НАТО.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА