Најновије

ДАЧИЋ: Ако ћемо на победу, онда Вучић!

Лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да Александар Вучић треба да буде заједнички председнички кандидат владајуће коалиције, ако се иде на победу у првом кругу.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је новинарима рекао да не зна шта ће Вучић да уради, да је на премијеру да донесе одлуку, али и да је став СПС да питању председничких избора треба опрезно приступити.
Навео је и да има негативно искуство са ранијим председницима који су, каже, неозбиљно приступили председничким изборима и зато их изгубили и да "ако се иде на победу, онда председнички кандидат треба да буде Вучић". 
Дачић је рекао да није реч о Томиславу Николићу лично, него о томе да ће резултати председничких избора имати велики одраз на укупну ситуацију у Србији, политичку стабилност и на судбину владајуће коалиције. 
Констатујући да сва истраживања показују да највећу шансу за победу у првом кругу има Вучић, Дачић је казао да не види разлог да владајућа коалиција има заједничког кандидата који не би могао да победи у првом кругу. 
- Зашто би наша странка жртвовала свој идентитет тиме што би подржала некога ко не би победио у првом кругу? Моја порука је јасна, или ће Александар Вучић бити заједнички кандидат или можемо да рачунамо да неко некога подржи у другом кругу - рекао је Дачић, који је раније рекао да ће се у том случају сам кандидовати. 
Он је упитао зашто би цела владајућа коалиција требало да има последице због тога што је неко повређен тиме или има жељу да буде председнички кандидат, наводећи да нема лично ништа против било кога. 
На питање какви ће бити односи у влади после председничких избора, Дачић је одговорио да је о томе рано говорити. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА