Најновије

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ: "Не одричемо се српства!" (ВИДЕО)

Испред Скупштине Црне Горе окупио се велики број грађана и представници Демократског фронта како би пратили нелегалну седницу на којој ће се расправљати о укидању имунитета посланицима ДФ-а Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу. На скупу су и представници Демократа, Демоса и ГП УРА Алекса Бечић, Горан Даниловић, Дритан Абазовић и Неђељко Рудовић. Поздрављени су аплаузом.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Окупљени грађани скандирају „Уа лопови“ и „Уа битанге“.
Потпредседник НСД-а Славен Радуновић поручио да је ово „срамни чин који је спремио режим Мила Ђукановића“. Он се захвалио колегама из опозиције који су изразили солидарност да ДФ-ом.
- Александар Синђелић је пробисвет којег је Миливоје Катнић нашао преко битанги из АНБ-а. Синђелић се вратио у Београд са парама, а против лидера опозиције су покренули поступак. Морамо кугу истерати из Црне Горе - казао је Радуновић. - Хоће да хапсе Мандића и Кнежевића, а ослободили су лопове - казала је посланица ДФ-а Марина Јочић. Окупљенима се обратила и посланица ДФ-а Бранка Бошњак: „Одбранићемо слободу и нећемо дозовлити да се играју са нашим судбинама“. Окупљени су вријеђали и звиждали посланику Либералне партије Андрији Поповићу док је улазио у Скупштину.

Мандић: Ми бранимо слободу а он милијарде

- Ми се супротстављамо помахниталој машини коју предводи Мило Ђукановић - рекао је лидер НСД-а Андрија Мандић. Он је истакао да Ђукановић није имао храбрости да уради ово што се сад ради и да сад ово налаже из Дубаија. - Он нама не може ништа и не може да нас заплаши. Ми заступамо и бранимо слободу, а он брани покрадене милијарде - поручио је Мандић и напоменуо: - Ђукановић хоће преко нас да уплаши пола Црне Горе. Треба да направимо нови почетак у опозицији и да се узмемо руку под руку. Да направимо заједно бедем који не може да сруши овај мафијаш и његов режим. Обједињавање опозиционих снага ће убрзати пад режима - рекао је Мандић. Организатори су казали да ће одлуку посланика чекати у холу Скупштине. Јанко Вучинић, функционер ДФ-а рекао је да режим не да власт без крви. - Нема институција у Црној Гори, оне су само трање - казао је Вучинић и позвао Ђукановића да не хапси Мандића и Кнежевића да не би прошао као Чаушеску. Члан предсједништва ДФ-а Предраг Булатовић казао је да иза свега стоји Мило Ђукановић и да улазе у посљедњу фазу борбе „са том бандом коју ћемо побиједити“. "Наставиће се хапшење лопова из ДПС-а, а Мандић и Кнежевић биће на слободи и видети победу против Ђукановића“ Булатовић је Милу Ђукановићу поручио да каже својим послушницима да не хапсе Мандића и Кнежевића јер су они лидери слободне Црне Горе. Позвао је све лидере опозиције да се уједине и пређу фазу демократске борбе. Потпредсједник ПзП-а Бранко Радуловић је поручио да нема предаје и да „само наставимо са бојкотом“. - Милово лудило је метастазирало, једини грех Мандића и Кнежевића је што воле слободу - казао је он. Фунционер ДФ-а Страхиња Булајић је рекао да је циљ надомак наводећи да се води ујдурма. - Наше тзв. колеге треба да донесу одлуку којом се лишавају слободе њихове колеге. Они ако хоће да хапсе Андрију и Милана, нека размисле зашто слушају пар амбасада - казао је Булајић.

Кнежевић: Ми знамо да су спремни да се нагоде ако се одрекнемо српства

- Нећемо се зауставити док не ослободимо Црну Гору демократским средствима - рекао је председник ДНП-а Милан Кнежевић и нагласио да се одсудна борба привела крају. - Ја сам спреман да издржим још 100 година овакве борбе - рекао је Кнежевић. Лидер ДНП-а истакао је да да зна да су „они спремни да се нагоде ако се одрекнемо од српства“. - Али тога неће бити, и од данас је све лично - рекао је Кнежевић. Андрија Мандић је поручио да је свако кршење закона и процедура измислио Мило Ђукановић. - Ја сам данас са Мандићем најсрећнији човек, јер су нас одабрали да испред вас будемо борци против окупатора. Борба се привела крају и врховна команда ДФ-а за све има план. Они су спремни да се повуку, ако се одрекнемо односа према Србији и Русији, српском језику и Митрополији. Нема те нагодбе - поручио је Кнежевић. Грађани су јуче на друштвеним мрежама најавили самоиницијативни долазак испред Скупштине Црне Горе. Седница Скупштине на којој ће се одлучити о укидању имунитета посланицима ДФ-а заказана је за 11 часова. Административни одбор изгласао укидање имунитета Мандићу и Кнежевићу. Полиција је поставила ограду испред Скупштине Црне Горе уочи окупљања опозиционих посланика и грађана. Извор: in4s.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА