Најновије

НА ИВИЦИ ГЛОБАЛНОГ ХАОСА: Кина распоређује стотине ратних бродова и нуклеарних подморница у директном сукобу са Америком!

Кина је распоредила стотине ратних бродова, носача авиона, и нуклеарних подорница у потенцијалном директном сукобљавању са Америком, како тензије између Вашингтона и Пекинга достижу тачку кључања.

Кинески брод (Фото: Синхуа)

У представи војне моћи, Кина је распоредила своју војску на азијско-пацифичкој области, како би Трампу послала јасну поруку да земља одбија да се повуче са спорне територије Јужног кинеског мора.
С обзиром да је народ Си Ђипинга економски јак, он има новац и способност да масовно прошири своје оружане снаге.
И то је управо оно што Кинеска комунистичка партија ради.
Морнарица народноослободилачке војске расте брже него што се очекивало, са плановима да се стотине бродова отисне пловећи окенанима.
Нови разарач и корвета су покренути са кинеском Народноослободилачком војском (Морнарицом) – или ПЛА(Н) – у последње три недеље.
Америчка морарица остаје најмоћнија у свету, али у последњих неколико деценија Кина је иступила напред са плановима да је сустигне.
Командант ПЛА(Н)-а између августа 1982. и јануара 1988-ме, генерал Лиу Хуакинг, је био брви у својој улози по питању кинеске доминације на Пацифику.
Адмирал Лиу Хуакинг је наводно имао дизајне да преузме контролу над ланцем острва у Пацифику, пре него што би контролисали цео регион пре 2050. године.
Адмирал Шен Јинлонг, ранији командант флоте кинеског Јужног мора, је преузео кормило као командант ПЛА(Н)-а, са адмиралом Јуан Јубаи, који је преузео јужну команду.
Кина тренутно распоређује плутајуће нуклеарне електране и сталне војне базе у Јужном кинеском мору – дајући им предност над онима који такође тамо захтевају територију.
Државни Глобал Тајмс је известио да Кина планира да изгради чак 20 плутајућих нуклеарних електрана, од којих би прва могла да произведе енерију за само неколико година.
Али САД се неће повући услед очигледне представе моћи од стране кинеске владе.
Портпарол Трампа је све узнемирио након инаугурације, када је рекао да САД разматра своју улогу у кинеском потраживању вештачких острва у Јужном кинеском мору.
Пекинг је упозорио Вашингтон да пажљиво поступа са овим питањем, додајући да ће покренути “рат“ да их натерају да се повуку.
Амерички секретар одбране, Џејмс Матис је рекао, да је његова земља посвећена “слободи пловидбе“ у спорним водама Јужног кинеског мора.
За сада је искључио војну реакцију…
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА