Најновије

ДАЧИЋ ВУЧИЋУ: Да су избори добри, Ватикан би их имао сваке године! (ВИДЕО)

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић каже да ће премијер Александар Вучић одлучити да ли ће уз председничке бити расписани и парламентарни избори, рекао је Ивица Дачић у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Ивица Дачић (Фото: kremlin.ru)

Он каже да је његов став јасан по том питању. - Стално се шалимо и ја кажем премијеру, пошто он стално заказује неке изборе: ''Полако са тим изборима да су добри и Ватикан би држао сваке године'' - рекао је Дачић за ТВ Пинк.
Он се осврнуо и на председничке кандидате које је подржала опозиција, за које каже да им се кампања заснива на критикама Александра Вучића, а да се не изјашњавају о важним актуелним питањима која се тичо односа са БиХ, Хрватском, што је посао председника државе.
Вучић је у четвртак изавио да ће одлука о одржавању парламентарних избора бити донета током викенда, најкасније до понедељка.
- Видео сам захтеве неких коалиционих партнера, близу сам да донесем одлуку, али то неће бити пре понедељка - рекао је Вучић.
У земљи која држи до устава и поретка сигурно би била поднета иницијатива за забрану странке чији се лидер понаша као Сулејман Угљанин, а који је отишао у Приштину да честита Хашиму Тачију Дан државности, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.
Он је нагласио да у свакој земљи постоје ствари које су важне, а прва је очување територијалног интегритета земље.
- У свакој нормалној земљи која држи до устава и поретка неко би поднео иницијативу за забрану странке чији се лидер тако понаша. Постоје ствари које су важне, прва је очување територијалног интегритета - нагласио је Дачић за ТВ Пинк.
Он је подсетио да се Угљанин није тако понашао када је био у влади, те да је изабрао погрешан и штетан начин политичке борбе.
- Дошли смо у ситуацију да (Муамер) Зукорлић критикује Угљанина. Што је добро - закључио је Дачић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА