Најновије

ОВО ЈЕ ПУТИНОВА ПОСЛЕДЊА ПОРУКА ТРАМПУ: Не играјте се, не гурајте Црну Гору на силу у НАТО!

Путин је дипломатским каналима послао Трампу поруку у којој се каже да Русија неће дозволити да се Црна Гора на силу гура у чланство НАТО пакта и да се тако још више отежава положај Србије и Срба у региону.

Владимир Путин (Фото: Синхуа)

Не играјте се са нама, не тестирајте границе нашег стрпљења. Русија ће Србију и Србе у Црној Гори бранити свим средствима, гласи Путинова порука која је крајем прошле недеље прослеђена у Вашингтон.
Непосредан повод за слање ове поруке била је вест да би амерички Конгрес ускоро могао да одобри учлањење Црне Горе у НАТО пакт.
- Путин је у својој поруци Доналду Трампу подсетио да су грађани Црне Горе у великој већини против уласка у НАТО и да су то показале и анкете и истраживања најугледнијих америчких агенција. Нагласио је да је недопустиво да власти у Подгорици на силу гурају грађане у западну војну алијансу тако што упорно одбијају да распишу референдум о овом питању... - преноси одлично обавештени дипломатски извор Информера.
Према његовим речима, уколико се САД ипак оглуше о ова упозорења и не одустану од "отимања Црне Горе", у Москви ће то бити схваћено као отворени акт непријатељства.
- Ако Американци на силу угурају Црну Гору у НАТО, Русија ће имати конкретан одговор који се нимало неће допасти ни Вашингтону ни Бриселу. Оно што је сигурно јесте да ће Москва учинити све да максимално помогне Србији да ојача своју војску и тако очува позицију војне неутралности - објашњава саговорник за исти лист. Погледајте ОВДЕ Трамп демолира Америку какву данас знамо! Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА