Најновије

Шеф НАТО данас на Косову: Београд и Приштина да смање тензије

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је, уочи данашње посете Косову, да политички лидери у Београду и Приштини морају да спусте тензије, преноси данас лист "Коха диторе".

Столтенберг (Фото:Синхуа)

Столтенберг је поручио да ће НАТО наставити да доприноси стабилности и безбедности на Косову и да никакве измене неће бити прављене што се тиче присуства снага за одржавање мира док се претходно не изанализра ситуација на терену, наводи приштински лист.
Столтенберг ће посетити данас снаге КФОР-а на Косову, а сусрешће се и са командантом КФОР-а генерал мајором Ђованијем Фунгом и са припадницима КФОР-а, као и са главним представницима међународне заједнице на Косову, наведено је на сајту НАТО.
Он ће се састати и са косовским председником Хашимом Тачијем, премијером Исом Мустафом, потпредседником косовске владе Бранимиром Стојановићем и министром спољних послова Енвером Хоџајем, наводи се на сајту.
Теме разговора нису најављене, али није искључено да ће једна од њих бити и зид код главног моста у Косовској Митровици, односно његово рушење које Приштина најављује неодређено за фебруар. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА