Најновије

ШЕШЕЉЕВА ИСПОВЕСТ: Рекао сам Влајку да се убије испред Скупштине

Војислав Шешељ, лидер СРС-а, каже да је он рекао бившем министру полиције и посланику СПС Влајку Стојиљковићу да се 2002. године убије испред Савезне скупштине.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Стојиљковић је заиста, само месец дана касније пуцао себи у главу испред парламента.
У разговору за "Курир", Шешељ каже да је Стојиљковићу у шали сугерисао да треба да изврши самоубиство на неком бомбастичном месту, те да је Скупштина одличан избор.
Када је Стојиљковић само месец дана након тог разговора пуцао у себе, Шешељу није било пријатно. Тако, баш тим речима, лидер радикала описује немили догађај од пре 15 година.
- Јесте, ја сам рекао Стојиљковићу да се убије испред Скупштине. Он је причао да хоће да се убије и ја сам му предложио да то уради испред Скупштине. Ја не негирам ништа што је истина. Али проблем је што ја апсолутно нисам веровао да је он у стању тако нешто да уради - каже Шешељ на почетку разговора и наставља:
- Мислио сам да му намере нису озбиљне, да он то само тако говори. То је било у седишту социјалиста, посланичке групе, била је пуна сала. Говорио је да ће отићи на гробље Ослободилаца Београда ако се изгласа онај закон о сарадњи са Хагом и да ће се тамо убити. и ја онда, шеретски, као увек... Нисам ја њега третирао озбиљно, а сад га веома поштујем због тог чина. Нисам заиста то очекивао. Рекао сам му пред свима: "Где ћеш тамо, тамо те нико неће видети. Боље овде у Савезној скупштини, то би била сензација". Прође месец дана и он заиста то и уради. Није ми баш било пријатно, морам да признам. Рачунам, он је то био озбиљно одлучио, урадио би то на било ком другом месту, а мени баш није било пријатно.
Иако нису стајали најбоље, Стојиљковић је баш Шешељу оставио опроштајна писма.
- Имао је поверења само у мене, тог дана је мом човеку оставио опроштајна писма да ми их да. То је био Филип Стојановић, пред чијим се очима и убио. Филип ме је одмах позвао телефоном, сећам се да сам кренуо негде на пут и рекао му да се јави хитно Александру Вучићу. Вучић је отишао хитно пред Скупштину, одржао конференцију за медије и прочитао та писма, Ми смо та писма објавили у специјалном броју Велике Србије. Одали смо почаст Влајку Стојиљковићу иако смо раније стално били у сукобима. Шта ја знам, односи међу нама су били јако лоши - казао је Шешељ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА