Најновије

ЧОВИЋ: У БиХ постоји парасистем!

Хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић потврдио је да је из медија сазнао за писмо Међународног суда правде из маја прошле године.

Драган Човић и Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

У том писму се се оспорава мандат Сакиба Софтића да заступа Босну и Херцеговину као агент пред овим судом.
- Заправо, разоткрило се постојање парасистема. Имали сте писани одговор од једне такве институције какав је Међународни суд правде у Хагу према држави БиХ и један део администрације, у овом конкретном случају администрације из Сарајева, је потпуно у стању од јавности склонити тај податак - изјавио је Човић. 
- И не само то. Не само прикрити ту информацију од хрватске или српске јавности, него бошњачку јавност окупити и потпуно јој замаскирати тај податак уверавајући је да има смисла радити на ревизији - навео је Човић. 
Он је упозорио да ако неко може такав службени документ из једне међународне правне институције да издвоји од ока јавности и чува само за себе, онда је то, како каже, најдубље задирање у уставни поредак једне државе. 
- Сада чекам прилику да се страсти смире и да расправимо о тој теми. Да је којим случајем то направио Хрват, било би све декларисано као државни удар, удар на Устав БиХ..., нашло би се толико сочних садржајних порука и било би незамисливо да та особа уопште буде икада више политички активна - каже Човић. 
После свега тога, ипак смо чули расправе и изјаве како се радило о стратешкој одлуци која оправдава чак и овакав чин, казао је Човић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА