Најновије

БЕЛИ ПОБЕДИО: После бурне седнице РИК прихватио кандидатуру Луке Максимовића!

Републичка изборна комисија сачинила је на синоћној седници предлог да Лука Максимовић, односно Љубиша Прелетачевић Бели најкасније за 48 сати прикупи 10.000 потписа за председничку кандидатуру, будући да је утврђено да они који су синоћ предати нису валидни.

Бели (Фото: ЈуТјуб)

Да би овај предлог био обавезан, он мора да буде изгласан на седници РИК. Међутим, на заседању које је почело око 17.30 сати нису се појавили чланови РИК који су истовремено чланови СНС. Раније данас, члан РИК-а Милош Павловић на свом твитер профилу објавио је да ће Белом за кандидатуру недостајати сигурно 35 потписа, за које је већ утврђено да су неисправни. Павловић је написао да 9.965 изјава прошло и послато на проверу у Министарство за државну управу и локалну самоуправу. Како је раније речено у РИК-у, Министарство треба да утврди да ли су потписиници његове кандидатуре уписани у бирачки списак и да ли су подржали кандидатуру још неког кандидата за председника. - Списак је послат у Министарство, које ће утврдити да ли у тим случајевима постоје недостатци, а РИК чека повратни извештај - наводе у РИК-у. Наиме, уместо назива Група грађана "Бели - само јако", у изјавама потписника не наводи се "група грађана", што је велики проблем за поједине чланове РИК-а, нарочито за представнике СРС-а. - Закон о избору председника Србије прописује шта мора да има та изјава, а Упутство за спровођење изборних радњи иде мало шире и овде водимо дебату да ли је недостак речи отклоњив или не и да ли утиче на суштину. По мишљењу осталих опозиционих представника у РИК-у, недостатак речи "групе грађана" апсолутно не утиче на потписе подршке и вољу тих људи који су му дали подршку и који никако нису били у заблуди коме подршку пружају - навео је Иван Нинић, члан РИК-а и додао да све "ово може да буде једна жестока правна дебата која ће се у крајњем случају преселити у Управни суд, без обзира каква одлука РИК-а буде". Да ли ће кандидатура бити прихваћена зависи од чланова СНС-а који седе у РИК-у, који на неформалном састанку у тој комисији нису изнели заједнички став. - Поједини су се само смешкали, а неки су говорили да још не знају како ће према томе да се поставе - наводи саговорник из РИК-а. Током дана огласио се и сам Прелетачевић на својој фејсбук страници. "Мора да чекамо још... Нека, само беееез сикирације, љуби чика, имаћете кандидата Белку, па макар не знам", написао је он.
Погледајте снимак седнице:

Преломили

На бурној седници Републичке изборне комисије, која је неколико пута прекидана, одлуком већине гласова прихваћена је кандидатура групе грађана "Љубиша Прелетачевић Бели, Бели - Само јако". "Љуби чика, есам вам реко да ће бити све у реду и без сикирања. 'Де може да пропадне ваше стајање у редовима по 5 сати?! Идемо сад САМО ЈАКО! Ширимо љубав и весеље у вуненим чарапама! АВЕ БЕЛИ!", поручио је Прелетачевић преко своје Фејсбук странице.  Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА