Најновије

БРИТАНСКИ ЛОРД: "Будимо пријатељи, признајмо Крим Русији!"

Члан Дома лордова британског парламента из Конзервативне партије Ричард Беф сматра да је Русија испунила жељу становника Крима, повративши полуострво.

Путин са Берлусконијем на Криму (Фото: kremlin.ru)

„Скоро десет година становници полуострва су говорили да желе да буду у саставу руске државе. Након неког времена Москва је испунила њихову жељу и повратила Крим“, изјавио је Белф.
Парламентарац је сигуран да „брегзит“ нец́е утицати на став Лондона према Криму и да ц́е се у наредних неколико година Велика Британија придржавати заједничке политике ЕУ. Белф је навео да би признање полуострва руском територијом била „веома пријатељска одлука“, али да политичари треба да узимају у обзир интересе своје земље. 
Крим је поново постао руски регион након референдума који је одржан после државног удара у Украјини. За повратак у окриље Русије гласало је 95 одсто становника полуострва. 
У Москви су више пута говорили да је референдум одржан у складу са међународним правом и повељом УН. Према речима председника Владимира Путина, питање Крима је „завршено“. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА