Најновије

СИН КГБ ГЕНЕРАЛА: Ево ко ће наследити Виталија Чуркина у Савету безбедности УН!

Иако коначна одлука о именовању наследника Виталија Чуркина још увек није донешена, руски политички експерти слажу се да све упућује само на једно име.

Виталиј Чуркин (Фото: Синхуа, Правда)

Стални представник Русије при НАТО Александар Грушко главни је кандидат за амбасадора своје земље у Уједињеним нацијама. "Кандидатура Грушка је заиста једна од главних", открио је државној агенцији РИА Новости извор у парламенту РФ. Ову информацију потом су потврдила још три извора. Агенција ТАСС је нешто касније пренела изјаву Дмитрија Пескова, портпарола Владимира Путина, да кандидатура за сталног представника РФ у Уједињеним нацијама још није утврђена.


Александар Грушко (Фото: ЈуТјуб) Вршилац дужности сталног представника РФ на Ист Риверу је Чуркинов заменик - Пјотр Иљичов. Грушко је рођен 1955 у Москви. Од 2005. до 2012. био је заменик министра иностраних послова РФ. Од тада је стални представник своје земље при НATO, где је у бројним дипломатским инцидентима и балансирању у времену све већих напетости, имао прилику да избруси своје дипломатске вештине до те мере, да га многи у Русији виде као достојног наследника Виталија Чуркина. Говори енглески и холандски. Ожењен је, има сина и кћерку. Сам је син генерал-пуковника Виктора Грушка, познатог совјетског обавештајца који је био први заменик председника КГБ СССР. Чуркин је умро на радном месту 20. фебруара - само дан пре свог 65. рођендана.  Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА