Најновије

НОАМ ЧОМСКИ ЈЕ ПРЕДВИДЕО ТРАМПОВУ ПОБЕДУ: А сада има застрашујуће упозорење за цео свет! (ВИДЕО)

Ноам Чомски је упозорио да је Доналд Трамп подстакао тржиште капитала и да је други финансијски крах на видику.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Економичар, историчар и лингвиста, рекао је да је статус америчког председника “против естаблишмента шала” с обзиром на његово успостављање именованих и политике за борбу против регулације, који су подстакле берзе.
– Који анти-естаблишмент? Његов кабинет је направљен на основу података из класе милијардера, углавном финансијских институција, војске итд. Уствари, погледајте на берзи која показује колико је он против естаблишмента – рекао је Чомски.
Указао је да су чланови кабинета као што је секретар Трезора Стив Мунчин, ученик банке Голдман Сакс, и Гери Кон, његов директор Националног економског савета, који је био извршни директор исте банке.

- Чим је Трамп изабран, и од тада, вредности акција финансијских институција су ексалирале до неба - истакао је угледни професор. – Инвеститори су одушевљени што ће он да елиминише прописе да би им донео остварења новог профита. Наравно, то че довести до новог пада, али то је нечији други проблем. Порески обвезници ће се побринути за то – рекао је Чомски. Након скоро осам година “трке” током мандата бившег председника Барака Обаме, аналитичари очекују финансијска превирања током власти председника Трампа. Подсетимо, током кампање за председничке изборе Чомски је подједнако критиковао и Хилари Клинтон и Доналда Трампа, рекавши да је избор између њих двоје “исто као да бирате да ли желите да вас убије рак или леукемија”. Ипак, рекао је да ће амерички милијардер изаћи као победник. Погледајте видео: Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА