Најновије

СОРОШ ВЛАДА АЛБАНИЈОМ: Контролише Раму и јача нарко-картеле

САРАЈЕВО - Група америчких сенатора затражила је од државног секретара САД Рекса Тилерсона да хитно истражи потрошњу америчког новца на Балкану, а посебно у Албанији и Македонији.

Сорош (Фото: Синхуа)

Фонд за отворено друштво милијардера Џорџа Сороша користи новац да мења законе у Албанији и тамо спроводи своје левичарске циљеве, што је ојачало криминалне групе и продавце наркотика, тврде сенатори Тед Круз, Мајк Ли, Џејмс Инхоф, Дејвид Парду, Том Тилис и Бил Касиди.
- Тражимо неодложну истрагу о томе како је амерички новац трошен да би се подржале лево оријентисане политичке групе и наметала та опција сувереним државама. Једна од таквих група која је примала новац преко УСАИД је Отворено друштво, фондација иза које стоји Џорџ Сорош - наводи се у писму.
Сенатори тврде да амбасаде САД у Македонији и Албанији „годинама активно интервенишу и утичу на политички живот тих држава“, као и да то није довело до стабилизације ситуације, већ је само погоршало.
- Поједини албански политичари тврде да су дипломате и Сорошеве организације форсирале одређене политике у тој земљи. Фондација отвореног друштва Албанија (ФОСА) написала је стратегију реформе албанског правосудног система. Верује се да су на овај начин премијеру (Едију Рами) и његовој левичарској влади дали потпуну контролу над судовима. Дестабилизациони ефекат оваквих акција у земљи НАТО је опасан и може довести до ескалације пред парламентарне изборе ове године. Ово посебно забрињава у светлу међународних извештаја о све већој корупцији владе и обнови моћи трговаца наркотицима и организованих криминалних група у земљи - пишу сенатори. Погледајте ОВДЕ, хаковани меморандум открива Сорошев сценарио за свргавање Путина и хаос у Русији. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА