Најновије

ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ: Блокирана и друга уредба о забрани уласка у САД

Федерални судија са Хаваја блокирао је нову извршну уредбу америчког председника Доналда Трампа о забрани уласка у САД, неколико сати пре него што је она требало да ступи на снагу, преноси Би Би Си.

Трамп (Фото: Синхуа)

Окружни судија Дерик Вотсон довео је у питање Трампове доказе и образложење да се забрана уводи због националне безбедности. Он је истакао да нова извршна уредба не испуњава правне основе и издао привремену забрану која важи на целој територији САД.
На скупу одржаном у Тенесију, Трамп је изјавио да је пресуда без преседана и да због ње САД изгледа слабо. Он је додао да ће ићи докле год буде потребно, укључујући и на Врховни суд на, коме ће, како је навео победити.
Нова извршна уредба о забрани уласка у САД требало је данас да ступити на снагу. Она забрањује улазак у САД држављанима Ирана, Либије, Сомалије, Судана, Сирије и Јемена на 90 дана, а избеглицама на 120 дана.
То је друга Трампова уредба, донета након што су бројни судови широм САД блокирали његову прву уредбу. У другој уредби са листе је скинут Ирак и одредба која је давала привилегије одредјеним верским мањинама.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА