Најновије

ВУЧИЋ: Надам се победи у првом кругу, поштоваћу вољу народа!

Каква год да буде народна воља, ја ћу је поштовати, а да ли се надам да је могућа победа у првом кругу, мислим да јесте, рекао је за председнички кандидат Александар Вучић.

Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање да ли ће поднети оставку на место председника странке ако буде изабран, каже да ће о томе разговарати са људима у странци, али да се на следећем конгресу СНС неће кандидовати за председника странке и да дотле треба да се пронађе нови председник странке, а да СНС има много добрих и вредних људи који то заслужују. 
Упитан ко ће га заменити на месту премијера, и да наведе бар нека имена, Вучић је рекао да "не би било фер" да то каже.
- Биће фер да изговорим само једно име. Има више кандидата, али хајде да сачекамо изборе, можда неко други буде предлагао следећег председника владе- рекао је Вучић. 
Поводом навода у медијима да је са министром спољних послова Ивицом Дачићем договорено да га наследи, каже: "Немам коментар". 
Упитан да ли је све осим победе у првом кругу неуспех, Вучић каже да се према целој ствари не односи на такав начин. 
- Не зато што сам неко ко тражи алиби, већ зато што је за мене најважније да ми је чиста савест и да сам задовољан оним што сам радио у претходном периоду и програмом који сам изнео, јер нисам чуо ничије друге планове и програме- рекао је Вучић. 
Говорећи о одласку са "најфреквентније функције" на позицију са мање обавеза, Вучић каже да није неко ко ће имати мало посла истичући да сматра да може да буде огромна подршка влади и грађанима Србије. 
- Могу да контролишем владу у складу с уставним овлашћењима, а важна је улога председника и у очувању стабилности у земљи у региону. Бићу помоћ влади у довођењу инвеститора кроз разговоре с лидерима многих земаља. Такође, веома је важно то што је председник и до сада одлуком владе имао одлучујућу улогу за координацију у оквиру наменске индустрије. 
Он каже да је у наменској индустрији постоји огроман потенцијал и огромна шанса и само тиме да се бави, то би био посао "од јутра до мрака".
Наводи да је влада до сада припремила десетине милиона евра за наменску индустрију и да ће се то вишеструко вратити. 
На питање како оцењује кампању, Вучић каже да је што се њега тиче била "чиста као суза". 
- Ниједан негативан, а камоли прљав спот. Врло мало негативних речи, али ниједну прљаву или непристојну реч нисам изговорио, ничијег члана породице нисам поменуо, нисам улазио много ни у прошлост кандидата, нисам говорио о њима већ о Србији и о будућности- рекао је Вучић. 
На констатацију да се у претходне три године највише бавио економијом и на питање какву касу оставља наследнику, Вучић одговара - "пуну". 
- Нема с тим проблема. Наша је да сад узимамо веће касе и да оне не буду празне, да њих покушамо да пунимо, као што смо нашу касу напунили- каже Вучић додајући да ту има још много простора и посла и да ту мисли да помогне влади. 
- Пратићемо све што се дешава у свету, поправљати пословни амбијент, и године које долазе, уколико очувамо мир и стабилност, биће златне године за Србију- поручио је Вучић.
Он истиче да су плате враћене на пређашњи ниво просветним радницима, медицинским сестрама, лекарима, полицајцима, војницима... 
- А важно је и да пензије буду стабилне и увећаване сваке године- рекао је Вучић. 
Поводом подршке Путина и Меркелове и да ли је за то морао да учини неке уступке, Вучић каже да није и неће бити уступака. 
- Наш стратешки циљ је ЕУ, али ми смо једини који нису увели санкције Русији. Те политичке одлуке су увезане са економијом- рекао је Вучић. 
Он је оценио да је велика част начин на који је Ангела Меркел говорила о Србији, као и колико је важно с каквим је респектом Путин говорио о нашој земљи. 
Упитан колико је плаћено Герхарду Шредеру да дође на конвенцију СНС и да га подржи, Вучић је нагласио - Никада му ни динар нисам дао, и то би била велика увреда за њега.
Упитан ко му је најозбиљнији противкандидат, каже да их не гледа тако и да их не гледа кроз мржњу, без обзира шта су све изговорили о њему. 
- Јеремића сам виђао док је долазио у владу, љубакао ме и захваљивао ми на свему. До земље се савијао док је захваљивао. Сад је причу променио. Јанковића дуго нисам видео, и не знам зашто бих виђао неког ко се није бавио својим послом, већ се противуставно и противзаконито бавио политиком- закључио је Вучић.  Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА