Најновије

ЈОВАНОВИЋ О ПРОТЕСТИМА: Млади плаћају наше глупости

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је за Н1, да подржава протесте грађана који се у више градова Србије одвијају после председничких избора на којима је победио Александар Вучић. Протести су, према његовој оцени, последица неспособности политичара и одстуства жеље да се води права политика.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић је оценио да су председнички избори били парадоксални, јер су сви кандидати на изборима остварили своје циљеве, док је друштво остало без прилике за тако нешто, због чега данас имамо протесте на улицама.
- Вучић је из избора изашао на једини логични начин - као победник, и сви други су остварили своје циљеве, пре свега прилику да праве странке, и то је све утицало на оно што се десило на улицима... Након тога имамо људе који не виде будућност у оваквој земљи. Не пристајем ни ја на оваквог Вучића и овакву власт - сматра Јовановић.
Председнички избори су, према његовим речима, били прилика да опозиција има заједничког кандидата и да се за председника изабере човек који би могао Вучић да каже: "стани, грешиш", као и да помогне грађанској јавности да стане на ноге.
- Да смо ми урадили свој посао у кампањи, постојала би нада да је могуће нешто озбиљно променити… То је била жеља сваког нормалног човека, да имамо једног кандидата… који не шишти као Вучић - рекао је лидер ЛДП-а.
Јовановић је рекао и да је енергија младих фантастична, те да у односу на студентске протесте 1996. године, када је био један од лидера, постоје разлике у циљевима, захтевима и начину организације, али и сличност у позицији младих који се данас налази у истој безизлазној ситуацији као и његова генерација тада.
- Плаћају цену за наше глупости. Можете ли да ми кажете на шта ће земља да личи за три месеца? Како да функционишемо у овом лудом свету где се бацају бомбе на фудбалере, са Македонијом, Косовом, Босном? Не желим да било кога плашим, али то су чињенице. Наравно да је то биланс онога што ми радимо - сматра он.
Јовановић је оценио и да је опозиција затечена протестима и да је ружно што "покушавају да се огребу о протест". - Пружају подршку, а ништа не чине да се то заврши конкретним резултатом, и да се избегне разочарање да се не остваре одређени захтеви… Та деца су последња енергија која постоји. Сећате се 1992. у какав мрак смо пали после студентских протеста који нису успели? Ја радим оно што могу, борим се на политички начин - рекао је Јовановић и додао да својој старијој деци неће да каже да се склоне са улице, већ и они иду на протесте. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА