Најновије

Масовна евакуација становништва у Северној Кореји: Рат се не може избећи, Трамп сигурно напада …

Ким Џонг Ун је наредио масовну евакуацију главног града Северне Кореје, са 25 одсто становника Пјонгјанга који су приморани да одмах напусте град, након што су обавештајни извори Северне Кореје обавестили лидера да је амерички напад неминован.

Ким Џонг Ун (Фото: Синхуа)

Склоништа Пјонгјанга нису у стању да приме целокупно становништво главног града Северне Кореје. Стога је 600.000 људи – углавном појединаца са криминалним досијеима – било приморано да напусти Пјонгјанг како би омогућили другима да користе склоништа.
Државни медији Северне Кореје су упозорили у уторак на нуклеарни напад на САД-а на било који знак америчке агресије, како ударна група америчке морнарице плови ка западном Пацифику – сила коју је амерички председник Доналд Трамп описао као “веома моћну армаду.“
Трамп, који је позвао Кину да учини више како би обуздала свог  савезника и суседа, на твитеру је рекао да Северна Кореја “тражи невољу“ и да ће САД “решити проблем“ са или без помоћи Пекинга.
У међувремену, како преносе јужнокорејски медији, становници ДНРК се “поздрављају једни са другима, са својим домовима, својим радним местима, шумама и пољима, са небом, рекама,“ јер се народ спрема за рат за који се њихово друштво припрема већ деценијама.
Кинески друштвени медији су пре неколико дана известили да помоћна војска и лекари иду ка граници Северне Кореје. Једна од фотографија је показала ланац војних возова који се крећу око Шењанга – град који је удаљен око 300 км од границе Северне Кореје.
Након разговора Трампа и председника Кине, око 150.000 кинеских војника је мобилисано у очекивању севернокорејских избеглица који би могли напустити земљу у случају америчког ваздушног напада.
Генерал потпуковник Х. Р. Мекмастер, заузврат, каже да је његов врховни командант наредио да распореде борбену групу америчке морнарице у региону. Мекмастер сматра да је одлука да се бродови америчке морнарице распореде у Јапанском мору била “разумна,“ узимајући у обзир севернокорејски “модел провокативног понашања.“
Ко је најјачи? Трамп, Путин, папа и Вучић користе исто оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА