Најновије

ОТКРИВЕН ПРЕДИЗБОРНИ ДИЛ: Угљанин испалио Јанковића!

Сулејман Угљанин, лидер СДА, обећао је подршку председничком кандидату Саши Јанковићу, сазнаје „Ало!” из добро обавештених извора. Да је имао „тајни дил” са једним локалним лидером из Санџака признао је и сам Саша Јанковић у Сарајеву, али је упорно избегавао да именује тог локалног лидера.

Јанковић (Фото: Јутјуб)

- У питању је Сулејман Угљанин. Он је Јанковићу махом радио и контролу избора у Санџаку и ту је била највећа корист за Јанковића у том договору - открива наш добро обавештени извор, подсећајући да је у Санџаку бирачко тело јасно подељено између три најјача локална лидера - Расима Љајића, Муамера Зукорлића и Сулејмана Угљанина.
Додуше, Саша Јанковић је и сам током гостовања код Сенада Хаџифејзовића на ФАЦЕ ТВ из Босне и Херцеговине признао да му је један локални лидер из Санџака обећао подршку, али да га је преварио.
- Био је ту један локални лидер из Новог Пазара који ми је обећавао пуну подршку, али не јавну, јер не би ваљало ни за њега да то учини јавно. Ми заиста нисмо имали довољно контролора за сва бирачка места и неки од људи из његове странке су били контролори. Игром случаја десило се, ето, да он након седам дана од избора уђе у локалну власт са СНС-ом у Новом Пазару и са другим локалним лидерима - казао је Јанковић потврдивши да су људи тог локалног лидера били Јанковићеви контролори на бирачким местима и да му је тај исти локални лидер обећао подршку.
Председнички кандидат и другопласирани на изборима за шефа државе је признао и да је његово поверење изневерено.
- Није питање веровања, нисам имао избора. Волим да верујем људима, чак и када знам да ме лажу - казао је Јанковић, упорно избегавајући да каже име и презиме тог локалног лидера из Санџака.
Подсећања ради, Странка демократске акције Санџака Сулејмана Угљанина прошле недеље постала је део извршне власти у Новом Пазару коју чине СДП, СНП и СНС, одлучено је седници градског парламента.
Чланица те странке Ифета Радончић изабрана је нову председницу Скупштине општине, уместо Мирсада Ђерлека, који је дао оставку због, како је образложио, професионалних обавеза.
Уместо Албина Шаботића и Драгане Гаровић, за нове чланове Градског већа именовани су Есмир Муратовић и Есад Фазлић, такође из СДА Санџака. Шеф посланичке групе „За европски Нови Пазар” Муамер Бачевац је након именовања председнице Скупштине рекао да је „коалиција са СДА пре свега направљена због бољег живота грађана Новог Пазара”.

Суљин посланик грлио Сашу

Енис Имамовић, посланик СДА, странке Сулејмана Угљанина, присуствовао је скупу председничког кандидата Саше Јанковића у Новом Пазару, а заједничку фотографију је одмах поделио на друштвеним мрежама. „У Новом Пазару са једним од нас. Саша и Славица Јанковић овде нису гости, јер су они једни од нас”, написао је у опису фотографије. Имамовић је тада казао да је предизборном скупу присуствовао као грађанин, а не као страначки функционер. Он није желео да конкретно одговори на питање да ли његово, као и присуство још неколико високих функционера те партије скупу, може да се протумачи као подршка СДА Санџака Јанковићу. Премијер Србије Александар Вучић рекао је да нема информације да Хрватска поседује руски ракетни систем С 300. Више о тојме читајте ОВДЕ. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА