Најновије

"МОЖДА ЈЕ НА ПРВИ ПОГЛЕД НЕПРИВЛАЧНО, АЛИ..." Ево где Меркелова шаље избеглице!

Немачка канцеларка Ангела Меркел обзнанила је нови план за мигранте и избеглице који су дошли у Немачку.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Меркелова је рекла да би избеглице које намеравају да изграде нови живот у Немачкој требало да испробају могућности живота у ретко насељеним подручјима, пре него у великим градовима и покажу мало знатижеље у погледу немачке културе.

„Очекујемо да они који су дошли овамо следе наше законе и да покажу мало знатижеље у погледу нашег начина живота“, рекла је Меркел у недељном видео прилогу објављеном у суботу.

Немачка је од 2015. примила више од милион миграната и избеглица и бори се с политичким и друштвеним притиском који долази с интеграцијом новопридошлих миграната широм земље. Канцеларка је признала да многи мигранти желе да живе у великим градовима, где може бити јако тешко пронаћи смештај.

„Стога саветујем да остају у руралним подручјима … где је можда на први поглед непривлачно“, рекла је Меркел. „Због тога често на тим местима људи могу боље да пазе на интересе избеглица и интегришу их“, додала је она.

Истакла је да би избеглице требало да пригрле „вредности које ова земља негује: толеранцију, отвореност, верску слободу и слободу израза“.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА